icon-balloon STATIONS EN RECENTE ARCHITECTUUR, wat doe je ermee ?

Persbericht
Persberichttekst

De opname van het wederobouwstation van Kortrijk (1952-1956, archit. Pauwels) in de Europese lijst van het belangrijkste bedreigd erfgoed, The 7 Most Endangered, deed een ruime en soms passionele discussie ontstaan over het behoud van dit soort architectuur, niet alleen in Kortrijk maar ook buiten de stad en zelfs over de grens. Een discussie over de waarde van recent erfgoed. Over de mogelijkheden tot aanpassing aan hedendaagse normen, kansen tot herbestemming.

Het is misschien tijd om alles eens op een rijtje te zetten, van waar we komen, waar we nu staan en wat voor de toekomst mogelijk is - met voorbeelden en realisaties sedert het begin van de jaren 1970 toen de sloop van het station van Antwerpen op het nippertje kon afgewend worden door een wettelijke bescherming als monument in 1975.

Daarom organiseert de Vlaamse Vereniging voor Industriƫle Archeologie vzw op woensdag 24 mei, om 20 u, een online zoom-webinar over behoud en beheer van spoorweggebouwen. Spreker is Adriaan Linters, erfgoedexpert sedert meer dan een halve eeuw betrokken bij behoud en beheer van industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen en in andere Europese landen.
Deelname is GRATIS, maar belangstellenden moeten vooraf aanmelden via
http://industrieelerfgoed.be/activiteit/20230524-stations
Na registratie ontvangt men een e-mail met een persoonlijke inlogcode voor deelname op 24 mei

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
vzw Vlaamse Vereniging voor Industriƫle Archeologie
E-mail
info@industrieelerfgoed.be
Adres
p/a Vredelaan 72
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0496 377791
Contactgegevens