icon-balloon Verschillende gymnasten trampoline Vaste Vuist Lauwe springen zich naar ereplaatsen op PV2.

Persbericht
Persberichttekst

Mortsel/Lauwe – Voor de trampolinegymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe stond op zaterdag 4 en zondag 5 maart de tweede provinciale voorronde op het programma. Deze keer moesten de gymnasten naar Mortsel om er twee goede reeksen neer te zetten.

Bij de B11 meisjes kwam Eline Duyvejonck met een moeilijkere oefening dan in de eerste voorronde. Ze behaalde hiermee een 13de plaats op 26 gymnasten. Op bijna hetzelfde moment sprong Sarah Dujardin zich met een mooie afgewerkte oefening naar de tweede plaats in het klassement bij de B13 meisjes. In haar categorie namen 29 gymnasten deel.

Charlot Becquart sprong in de categorie B15-16 jongens. Hij ging voor een moeilijke, uitdagende vrije oefening. Na een combinatie van drie dubbele salto’s maakte Charlot een te grote verplaatsing en vloog hij uit de trampoline. Over en uit dus.

Na de middag kwamen de categorieën B17+ meisjes, B12 meisjes en B12 jongens aan de beurt voor Vaste Vuist Lauwe.
Elouise Tanghe, B17 meisjes, sprong een stabiele oefening zonder veel risico. Ze behaalde hiermee een 8ste plaats op 24 deelnemers. Mare Bourgois gaf in de categorie B12 meisjes iedereen het nakijken in een spannende wedstrijd. Ze veroverde de 1ste plaats. Thibault Van Den Noortgate verbaasde iedereen (vooral zijn eigen trainers) met een mooi afgewerkte oefening. Hij belandde net naast de ere plaatsen.

Op zondag was het de beurt aan de A-gymnasten, Lucie Derycke en Elia Foulon. Ook de synchroonspringers kwamen hier nog in actie.
Lucie, A11 meisjes, moest het in haar categorie opnemen tegen enkele gymnasten die een topsportstatuut hebben. Het was dus een wedstrijd van het hoogste niveau. Een moeilijke opdracht, die Lucie tot een goed einde wist te brengen. Ze behaalde een mooie 12de plaats op 19 deelnemers.
Elia Foulon, A12 jongens, turnde een mooie eerste reeks, maar moest de ontgoocheling verbijten na een mislukte tweede reeks. Op 18 maart neemt Elia deel aan een internationale wedstrijd in Nederland, de Flower Cup.

Op en top teamspirit bij het synchroonspringen die namiddag.
Sarah Dujardin en Mare Bourgois werden eerste in hun categorie en Thibault Van Den Noortgate en Eline Duyvejonck 2de in de categorie B11-14 gemengd.
Elia en Lucie werden op de laatste knip ingeschreven, zonder te weten of ze wel zouden matchen. Ze maakten er het beste van en hun “Mission Impossible” werd beloond met een 3de plaats op 5 synchroonkoppels in het A-niveau.

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is alvast heel trots op hun trampolinegymnasten en hun trainers. We hopen met zoveel mogelijk trampolinegymnasten aanwezig te zijn op het Vlaams kampioenschap.