icon-balloon Rondleiding "Kortrijk ten tijde van de Bourgondiërs"

Persbericht
Persberichttekst

Van januari tot juni 2023 organiseert Toerisme Kortrijk i.sm. GidsenPlus Leiestreek en GidsenKring Kortrijk elke eerste en derde zondag van de maand een begeleide themawandeling.

Op zondag 19 februari verdiepen we ons in de Bourgondische periode in Kortrijk. Na de slag van Westrozebeke in 1382 wordt de stad door het Franse leger grondig geplunderd en vervolgens platgebrand. Op dat moment begint voor onze stad de Bourgondische periode. Onder de roemruchte hertogen wordt Kortrijk terug van nul opgebouwd. Zo'n 70 jaar lang is de stad één grote bouwwerf. Het nochtans bescheiden Kortrijk krijgt door zijn centrale ligging een duidelijke Bourgondische stempel.
Hoe ging het er hier toen aan toe in die Bourgondische eeuw en wat kunnen we er nog van zien? Aan de hand van oude kronieken en recente publicaties vormen we ons een beeld van die bewogen periode.

Deze rondleiding start om 14h30 aan het Belfort op de Grote Markt. Ze is zo'n 3 km lang en duurt zo'n 1,5 uur. Deelname € 6 per persoon. Vooraf reserveren via www.toerismekortrijk.be of aan de infobalie aan het Begijnhof. Voor foto's: contacteer Toerisme Kortrijk.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Hanson
E-mail
info@gidsenplus.be
Adres
Vooruitgangsstraat 33
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
0479/579329
Contactgegevens