icon-balloon NOG EEN MEDAILLE VOOR DE RODE WIJN Baron 'B' - Pays d'Oc

Persbericht
Persberichttekst

Huis HERMAN wijnimport Wevelgem bekroond met een NIEUWE MEDAILLE voor de wijn "Baron ‘B’ "
De rode wijn -Baron "B" Merlot - Pays d'Oc-, geproduceerd door 'Huis HERMAN wijnimport Wevelgem', werd zonet opnieuw bekroond, nu met een 'Zilveren medaille' op het 'Concours Mondial'.
Deze in Zuid-Frankrijk geproduceerde rode wijn wordt verkregen door de assemblage van zorgvuldig geselecteerde cuves afkomstig van diverse domeinen. Alles gebeurt in eigen beheer en onder de controle van 'Huis HERMAN wijnimport Wevelgem' in samenwerking met Jean-François Galhaud (Oenoloog en tevens president van de Conseil des vins de Saint-Emilion).
Volgend op de assemblage krijgt de wijn een verfijnde houtlagering en na een rustperiode van 12 weken wordt de wijn in Zuid-Frankrijk gebotteld en naar Vlaanderen (Wevelgem) uitgevoerd.
Deze medaille toon nogmaals de expertise aan van Huis HERMAN wijnimport Wevelgem dat werd opgericht in 1930. Baron “B” is tevens verkrijgbaar in wit (Chardonnay) en rosé (Merlot).

Deze nieuwe zilveren medaille is de zoveelste in een rij op ‘Concours Mondial’:
2014: Baron ‘B’ Chardonnay > Zilveren medaille
2015: Baron ‘B’ Chardonnay > Gouden medaille
2017: Baron ‘B’ Merlot > Zilveren medaille
2017: Baron ‘B’ Chardonnay > Gouden medaille
2021: Baron ‘B’ Chardonnay > Zilveren medaille
2022: Baron ‘B’ Merlot > Zilveren medaille

"Concours Mondial": een niet te missen evenement in de wijnwereld.
Concours Mondial is één van de 3 belangrijkste wedstrijden ter Wereld. Er werden zo'n 7000 verschillende wijnen geproefd en beoordeeld.
Het Concours Mondial de Bruxelles heeft als belangrijkste ambitie het bieden van zekerheid aan de consument: namelijk wijnen van onberispelijke kwaliteit vinden en bekronen en het bieden van echt wijnplezier door het proeven en beoordelen van wijnen uit de 4 hoeken van de wereld en hen te onderscheiden, dit in alle prijsklassen.
Bijna dertig jaar ervaring hebben ervoor gezorgd dat deze competitie een referentie is geworden op het gebied van internationale wijnwedstrijden. België mag er trots op zijn deze unieke bijeenkomst te organiseren die bekend en erkend is door professionals en consumenten over de hele wereld.
1 wedstrijd, 4 sessies: De organisatie van het 'Concours Mondial de Bruxelles' vindt plaats in 4 afzonderlijke sessies om elk type wijn professioneel te beoordelen op basis van hun specifieke kenmerken.
Een onpartijdige en strenge wedstrijd met een dubbel internationaal karakter: De wedstrijd selecteert rigoureus gerenommeerde proevers die worden erkend voor hun competentie en die afkomstig zijn uit alle regio's van de wereld. De jury brengt professionals, opinieleiders en spelers uit de wereldwijde wijneconomie samen. In 2022 bracht het een panel van 350 internationale proevers van 50 nationaliteiten samen, een diversiteit die bijdraagt aan het unieke karakter van het evenement en aan een grotere objectiviteit van de resultaten. De uitstekende reputatie van het selectieproces is een van de belangrijkste elementen van deze wedstrijd. En sinds 2004 werken de organisatoren samen met een team van onderzoekers van het Instituut voor de Statistiek van de Katholieke Universiteit Leuven om de resultaten te verwerken en het profiel van elke proever te volgen.

Een 'zilveren medaille' voor deze 'Baron "B"-merlot' is in dit opzicht een uitzonderlijke prestatie en vormt bewijs van de ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding van deze uitstekende rode wijn. Met een detailprijs van €6 is dit een van de beste wijnen in dit marktsegment. De wijn is verkrijgbaar in de betere wijnhandel, bij 'Huis HERMAN wijnimport' te Wevelgem en online via de webshop www.wijnenherman.be

Voor meer info zijn wij steeds bereikbaar via telefoon : 056/41.81.68 of per mail via: info@wijnenherman.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
PETER HERMAN
E-mail
peter@wijnenherman.be
Organisatie
Huis HERMAN wijnimport Wevelgem
Adres
Menenstraat 376
Stad
8560
Telefoon
056418168
Contactgegevens