icon-balloon Welkom in de barok met het orkest Viva Fiamma op zondag 29 mei !

Persbericht
Persberichttekst

’t Veerhuis nodigt uit op een zondagvooravond vol barokzang en -muziek in de Karmelkapel op de Grote Kring 4 te Kortrijk.
Het ensemble VivaFiamma uit Doornik is daar te gast. Het richt zich al sinds 2002 op een zeventiende- en achttiende-eeuws repertoire voor twee sopraanstemmen, cello en basso continuo (orgel, clavecimbel).

De sopranen Virginie Malfait en Hélène Faux bieden u een reis door verschillende landen van het barokke Europa, met muziek van Hainrich Schütz, Claudio Monteverdi, Coupérin, Frescobaldi en anderen. Zij worden bijgestaan door twee ervaren continuo-spelers: Fabienne Alavoine op klavecimbel en orgel en Guillermo Cerviño Wood op cello, wiens Latijns-Amerikaanse wortels een deel van het programma kleuren.

Zij vergasten u op onder andere fragmenten uit Henrich Schütz' Kleine Geistliche Konzerte, op enkele 2-stemmige madrigalen van Monteverdi, en op stukken voor klavecimbel van Coupérin – en dat voor de zeer democratische prijs van twaalf euro.

De uitvoerders komen uit de buurt van Doornik en zijn niet de minsten. Fabienne Alavoine volgde na haar muziekstudies aan het Conservatorium van Doornik een opleiding tot klaveciniste en organiste. Zij haalde ook diverse eerste prijzen. Guillermo Cervino-Wood is een Chileens cellist die cello studeerde bij Jorge Román en speelde bij het bekende Rosario-orkest aldaar. In België speelt hij bij diverse orkesten waaronder het Nationaal Orkest en volgde verdere opleidingen met groot succes. Hij speelt ook graag milonga en tango bij de GRUPO4. Hélène Faux leerde al vroeg fluit, maar specialiseerde zich in koorzang en klassieke zang bij Isabelle Roelandt en later ook in opera. Ook zij viel geregeld in de prijzen. Virginie Malfait ten slotte is
Virginie is een gepassioneerde muzikante, vocaal en vooral geïnteresseerd in ensemblewerk. Zij werkte ook mee aan de cd “arioso” van Henri Pousseur.
’t Veerhuis wil een stille, warme plek zijn in de stad Kortrijk, die kansen biedt tot ontmoeting en voedsel voor onderweg. Meer info krijgt u via www.tveerhuis.be.

PRAKTISCH: welkom in de Karmelkapel (Grote Kring 4) in Kortrijk op zondag om 17 uur. Graag inschrijven via activiteitveerhuis@gmail.com. Prijs: €12. Betaal bij voorkeur vooraf via rekening BE53 7360 0643 0053 van ‘t veerhuis. Meer inlichtingen krijgt u via e-mail of via tel. 0484 94.79.99.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jan Glorieux
E-mail
thomask@skynet.be
Adres
Kapellestraat 53
Stad
8573 Tiegem
Telefoon
0479052574
Contactgegevens