icon-balloon HACK THE MATERIAL - A Flooring Experiment

Persbericht
Persberichttekst

Ontwerper Sep Verboom voor Livable Platform en young talents Amber Dewaele en Isabeau Goddé halen met IVC Commercial de vloer vanonder je voeten.

HACK THE MATERIAL - A Flooring Experiment is een creatieve samenwerking tussen IVC Commercial en Designregio Kortrijk in het kader van het stadsfestival WONDER Kortrijk.

IVC Commercial, de project divisie van IVC Group met hoofdzetel (Avelgem) en productie in België, is een wereldspeler in het ontwerpen en produceren van vloeroplossingen, waaronder tapijttegels, luxe vinyltegels (LVT) en heterogeen vinyl voor gebruik in zakelijke, openbare en particuliere omgevingen. IVC stapte voor de zomer naar Designregio Kortrijk met het idee om jonge ontwerpers te laten experimenteren met hun producten. Een installatie op basis van vinyl en tapijttegels, maar dan volledig uit de context gehaald, onder de naam HACK THE MATERIAL.

Designregio Kortrijk matchte Sep Verboom voor Livable Platform als senior designer aan het project en young talents Isabeau Goddé en Amber Dewaele. Zij werden aan het werk gezet om het product te ontleden en er iets helemaal anders en vernieuwend van te maken. De designers kregen doelbewust carte blanche om hen zo alle artistieke vrijheid te bieden, al moest het trio wel rekening houden met de waarden van het merk. Samen doorliepen ze de voorbije maand een intensief proces waarbij ze from scratch vinyl, LVT en de tapijttegels van IVC Commercial uit de context trokken.

Het drietal werd eerst en vooral ondergedompeld in de wereld van IVC Commercial en haar producten. Daarna gingen ze ermee aan de slag: plooien, kleven, buigen, smelten, uit elkaar halen,... “Zo konden we het materiaal beter leren begrijpen”, duidt Sep. “We wilden vinyl, LVT en tapijttegels helemaal uit de context halen om tot iets volledig nieuws te komen. De-flooring dus. Zelfs letterlijk, want het eindproduct lijkt in niets op de oorspronkelijke vloerbekleding.” Het resultaat is een installatie die vertrekt vanuit de-flooring, met een organische uitstraling waarin zintuiglijke beleving en wellbeing de rode draad vormen.

De installatie wordt nog tot 14 november op het WONDER - Kortrijk Creativity Festival tentoon gesteld.

https://mailchi.mp/designregio-kortrijk.be/hack-the-material

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Lisa Declercq
E-mail
lisa@designregio-kortrijk.be
Organisatie
Designregio Kortrijk
Adres
Broelkaai 6
Stad
8500 Kortrijk
Telefoon
056519183
Contactgegevens