icon-balloon Project BROZ in Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

“We merken als jeugddienst / jeugdraad dat de weerbaarheid van jongeren momenteel heel laag is. Er heerst een gevoel van eenzaamheid en er zijn weinig leuke vooruitzichten dit alles in een periode waarin vele jongeren examens hebben of gestart zijn met hun blokperiode.
Om Zwevegemse jongeren toch een alternatieve vorm van ondersteuning te bieden werken we dit jaar 2 nieuwe initiatieven uit. We richten ons op jongeren van 15 tot 25 en zetten (online) verbondenheid en ontspanning centraal.

RADIO BROZ: vanaf vrijdag 4 december tot eind januari streamen we op vrijdagavond tussen 20u en 22u een live radioshow vanuit jeugdcentrum en jeugdhuis De Harp in Zwevegem. Tijdens de radioshow is ook een livestream optreden van een lokale artiest of DJ-set gepland op het podium van het Jeugdhuis. De artiest staat solo of in duo op het podium. Een oude bureau van de jeugddienst wordt ingericht als radiostudio waar 2 presentatoren de uitzending aan elkaar praten. Tijdens de radioshow gaan we ook in interactie met onze luisteraars via interviews, verzoekjes, bloktips, mensen laten inbellen,… We willen het project voor en door jongeren vorm geven en gaan dan ook lokaal op zoek naar jongeren die willen presenteren of optreden. We werken samen met o.a. Midas Vanhessche (Radio Clash – Sint-Denijs) en Radio Quindo (Kortrijk) om dit organisatorisch & logistiek uit te werken. De naam ‘BROZ’ is simpelweg de afkorting van Blok Radio Omgeving Zwevegem, is herkenbaar en klinkt vooral goed.

In onze radiostudio zullen we steeds alle maatregelen treffen zodat alles in een veilige omgeving kan gebeuren (plexischermen tussen de presentatoren, gebruik van mondmaskers, ontsmetting van de contactoppervlaktes, handhygiëne,...).

FACEBOOKPAGINA BROZ.Zwevegem: onze facebook pagina gaat verder waar de radioshow stopt. Die pagina moet een platform worden voor alle jongeren kunnen ontmoeten, waar we verbondenheid kunnen creëren door het posten van bloktips, quotes, polls, ontspanningstips, leuke beelden,… Via dit kanaal organiseren we ook online studiezalen waarin jongeren elkaar kunnen ontmoeten, gezelschap hebben tijdens het studeren, vragen kunnen stellen of in gesprek kunnen gaan met anderen. Het concept van ons project blijft ook hier hetzelfde, voor en door jongeren. Die pagina zal dus door een groep vrijwillige studenten onderhouden worden. Studenten en medewerkers van het team jeugd & kinderopvang zijn ook regelmatig online aanwezig om te ondersteunen waar nodig.

Schepen van Jeugd Isabelle Degezelle vult aan: "Ook wij moeten als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen om het virus tegen te gaan. We zijn er ons evenwel van bewust dat dit allemaal zwaar op jongeren weegt en dat de nodige motivatie om te blijven doorgaan moeilijk te vinden is. Daarom zochten we naar mogelijke alternatieven om de jongeren te ondersteunen d.m.v. BROZ radio en ons BROZ online platform via Facebook. We weten dat dit geen vervanging is voor het menselijke contact maar hopen op deze manier toch een hart onder de riem te kunnen steken. We wensen studenten heel veel succes en steunen hen ten volle.”

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wannes Bouckenooghe
E-mail
wannes.bouckenooghe@zwevegem.be
Organisatie
Jeugdcentrum / jeugdhuis De Harp Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29/1
Stad
8550 Zwevegem
Telefoon
0474 47 53 88
Contactgegevens