icon-balloon Zwevegem koppelt koopkrachtverhoging voor het personeel aan ondersteuning van de lokale economie

Persbericht
Persberichttekst

Schepen van personeel Marc Claeys (SAMEN!): ”Toch wat positief nieuws in deze Coronatijden! Het nieuwe sectoraal akkoord 2020 voor lokale besturen voorziet een netto jaarlijkse koopkrachtverhoging voor het personeel van 200 euro. In Zwevegem werd beslist om dit bedrag op te splitsen in 40 euro BONZ en 160 euro ecocheques per personeelslid.”

Het sectoraal akkoord voorziet eveneens een verhoging van de maaltijdcheques tot 8 euro en een bijdrage voor de 2de pensioenpijler van 2,5%.

In Zwevegem lag het bedrag van de maaltijdcheques reeds op 8 euro en de bijdrage voor de tweede pensioenpijler bedraagt voor het gemeentepersoneel op vandaag reeds 3%.Bleef uiteraard nog het dossier van de koopkrachtverhoging.

“We vonden dit dossier een uitstekende opportuniteit om op een structurele manier een extra ondersteuning te bieden aan onze lokale handelaren gekoppeld aan de koopkrachtverhoging voor het personeel van ons lokaal bestuur.” verduidelijkt Raf Deprez (CD&V), schepen van lokale economie.

Tweede pensioenpijler voor het zorgpersoneel

Marc Claeys: “We engageerden ons reeds langere tijd tot het invoeren van een 2de pensioenpijler voor ons zorgpersoneel. Tot op vandaag konden we daarin nog geen stappen ondernemen omdat zowel op federaal als op Vlaams niveau initiatieven lopende waren en zelfs tot op heden nog blijven aanslepen. We willen echter niet meer wachten en hebben beslist om ook voor ons zorgpersoneel een bijdrage van 3% toe te kennen en dit met terugwerkende kracht vanaf 1/1/2020.”

“We hopen hiermee een positief signaal te geven aan zowel ons personeel als aan onze lokale handelaren.”, besluiten beide schepenen.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens