icon-balloon Leerhuis Orveyt start met bijlessen en coachingstrajecten voor kinderen en jongeren

Persbericht
Persberichttekst

De drijfveer om naar kinderen, jongeren, volwassenen echt te luisteren en net dat ‘opstapje’ te geven waar ze nood aan hebben, zorgde ervoor dat Lisa Caenen uit Zwevegem in deze huidige coronacrisis ‘Leerhuis Orveyt’ opstartte. Met veel enthousiasme vertelt ze over haar bijles- en coachingsaanbod voor de regio rond Kortrijk-Zwevegem-Deerlijk waarmee ze een antwoord wil bieden op de huidige vraag naar ondersteuning.
De impact van corona op het leren en het welbevinden van de Vlaamse jongeren zal misschien pas binnen enkele jaren volledig duidelijk worden, maar nu al blijkt dat voor vele ouders en leerlingen thuisonderwijs geen evidentie was. Deze extra nood aan begeleiding motiveerde mij nog meer om mijn ervaring als praktijkcoördinator en reflectiecoach in de lerarenopleiding in VIVES opnieuw in te zetten. Aangezien een veilige coach- en bijlesomgeving belangrijk is, kan afhankelijk van de hulpvraag de sessies zowel bij het kind thuis, in leerhuis Orveyt of op afstand plaatsvinden.
Leerhuis Orveyt is gespecialiseerd in bijlessen voor basisonderwijs (alle vakken), middelbaar onderwijs (pedagogische vakken), hoger onderwijs (pedagogische vakken en didactiek leraar worden). Ook leraren die met onderwijskundige vragen zitten, kunnen bij haar terecht. Via persoonlijke begeleiding worden de specifieke noden in het leerproces in kaart gebracht en de bijlesaanpak hierop afgestemd.
We leven in een snel veranderende maatschappij die verwachtingen en druk met zich meebrengt. Ook de coronamaatregelen hebben effect op het welzijn, de mentale gezondheid en dit voor zowel jong als oud. Via waarderend coachen geeft Lisa graag dat duwtje in de rug. Op een laagdrempelige manier ontdekken kinderen en jongeren hun eigen kwaliteiten. “De coaching is kortdurend en is zowel proces- als oplossingsgericht. Leerhuis Orveyt richt zich op het vergroten van het zelfvertrouwen. Coaching is niet hetzelfde als therapie. Indien dieperliggende problemen aan de oorzaak liggen, word je doorverwezen naar andere passende hulpverlening” verduidelijkt Lisa.
Lisa beschrijft zich als optimistisch, gedreven, oplossingsgericht en creatief denkend. “Je kan telkens rekenen op oprechte en niet-oordelende aandacht en begeleiding op maat. Er is telkens ook overleg over het leer- en/of coachproces met ouders. Tijdens het coachingstraject of bijlestraject wordt er gefocust op 3 vitamines van groei: autonomie, competentie en verbondenheid.” Door haar diploma bachelor in het lager onderwijs en master in de pedagogische wetenschappen: onderwijskunde garandeert Lisa een professionele ondersteuning.
“Het geeft mij voldoening om vooruitgang in hun leren, ontwikkeling en leven te zien. Ik kijk er naar uit om samen met kinderen, jongeren, …. aan de slag te gaan!” besluit Lisa Caenen.
Website: www.leerhuisorveyt.weebly.com
Facebook: https://www.facebook.com/LeerhuisOrveyt

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens