icon-balloon E-boeken lenen op je eigen toestel kan vanaf zaterdag 19 september ook in de bib van Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

In de bib van Zwevegem kunnen leners vanaf 19 september e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden vanaf dan e-boeken terug in de online catalogus. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.
“De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker”, zegt Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect, dat de e-boekendienst uitrolt naar alle geïnteresseerde bibliotheken.
De collectie
Tussen de ruim 2.500 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.

“We bouwen voortdurend aan een kwaliteitsvolle, diverse collectie, die inspeelt op de vraag van het publiek. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie”, aldus collectievormer fictie Joris Gielen (bib Turnhout).
Het platform
De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.
Meer info vind je terug op Bibliotheek.be/e-boeken.
Voor de bib van Zwevegem zal schepen Isabelle Degezelle op zaterdag 19 september de eerste e-boeken lenen op haar smartphone.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Anne-Mie Veys
E-mail
anne-mie.veys@zwevegem.be
Organisatie
Bibliotheek Zwevegem
Adres
Bekaertstraat 13
Stad
Zwevegem
Telefoon
056765914
Contactgegevens