icon-balloon Maand van de duurzame beweging in Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

September Maand van de Duurzame Beweging
Het lokaal bestuur Zwevegem trekt de kaart van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die werden vooropgesteld door de Verenigde Naties. Duurzaamheid heeft te maken met de levenskwaliteit in een samenleving zowel op economisch, sociaal als ecologisch vlak. Deze elementen maken samen dat een samenleving vandaag en ook in de toekomst gezond, productief en zinvol is. In september worden heel wat sportactiviteiten en -acties gebundeld met als thema duurzaamheid.
BEDRIJVENSPORT IN ZWEVEGEM
In de coronatijden vonden heel wat mensen de weg naar sportbeoefening. Het lokaal bestuur roept Zwevegemse bedrijven op om de sportieve intenties van werknemers te ondersteunen door het uitwerken van een eigen gezond beweegbeleid of door deel te nemen aan het gemeentelijk bedrijvensportaanbod.
Info voor de werkgever
Het lokaal bestuur stelde een brochure samen met een overzicht van de bedrijvensportmogelijkheden die de gemeente Zwevegem rijk is. In het katern “Beweegstunt@Sportpunt” wordt de ‘meet and speed’ beschreven. Dat is een wekelijkse bedrijvenbeweegdag, die georganiseerd wordt op de sportpuntsite. Naast het Sportpunt zijn er ook heel wat andere locaties waar bedrijven in beweging worden gezet. Deze worden weergegeven in deel twee: “Beweegstunt@Multipunt”. En tot slot kan het bedrijf ook zelf acties ontplooien op de eigen bedrijvensite. Interessante weetjes zijn samengevat in “Beweegstunt@Bedrijvenpunt”. Ook de wetenschappelijke bevindingen die pleiten pro bedrijvensport zijn beschreven in de infobrochure.
Info voor de werknemer
De beweegstunt@sportpunt, het gemeentelijk bedrijvensportaanbod, start op 22 september 2020. Vanaf dan kunnen werknemers en werkgevers wekelijks op dinsdag terecht op de sportpuntsite tussen 11.30 uur en 13.30 uur. Ze kunnen er onder meer onder begeleiding lopen (opbouwend van 0-5 km of 5-10 km), deelnemen aan hippe dansvormen of mindfull bewegen. Bij grote interesse kan dit aanbod uitgebreid worden. www.zwevegem.be/inschrijvingen-lessenreeksen
Meer info: www.zwevegem.be/bedrijvensport Bijlage: infobundel Sporten op de Zwevegemse werkplek

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Hilde Leman
E-mail
hilde.leman@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens