icon-balloon 67ste en laatste concertje voor de zorg

Persbericht
Persberichttekst

Vanavond 67ste en laatste concertje voor de zorg

Op donderdag 26 maart beslisten mijn dochters en ik om voor het eerst een mini-straat-concertje te geven als eerbetoon aan de zorg. We hadden de beelden gezien van Italiaanse muzikanten die op hun balkon musiceerden met enthousiaste reacties van de buren als gevolg. Daarom plaatsen we die bewuste donderdag een berichtje in het Whatsapp groepje van de buren met de boodschap dat we een verrassing in petto hadden. We stelden voor om stipt om 20u naar buiten te komen voor een applausmoment voor de zorg. Iedereen was verrast toen we die avond een eerste muziekstukje naar voor brachten en men vroeg meteen of er een vervolg aan zou komen. En zo zijn de dagelijkse zorgconcertjes ontstaan. We vonden het binnen ons gezin enorm leuk om samen te repeteren en te musiceren. Ook de buren genoten van onze concertjes: zo keken ze dagelijks uit naar ons optreden om 20u. Gedurende lange tijd was dat namelijk het enige moment waarop er iets van sociaal contact mogelijk was. Bovendien staken we er ook de echtgenote en mama des huizes een hart mee onder de riem, want als directrice van een woonzorghuis beleefde zij moeilijke tijden. 52 dagen op rij gaven we dagelijks stipt om 20u een concertje, met telkens een ander programma. Tot half mei de kinderen terug naar school mochten. Toen schakelden we over op wekelijkse concertjes omdat corona nog lang niet verdwenen was en omdat we merkten dat onze concertjes voor heel veel mensen iets betekenden. Er kwamen steeds meer buren af en toe eens supporteren en sommige concertjes haalden meer dan 3000 views of Facebook, waar we ook heel warme reacties kregen.
Volgende week begint het nieuwe schooljaar en na 15 extra concertjes op wekelijkse basis geven we vanavond om 20u ons laatste en 67ste concertje.
Corona bracht veel leed en verdriet, maar voor ons betekende het ook iets positiefs: het Buyck klarinet trio werd geboren. Want we zijn van plan om verder te blijven repeteren en hier en daar op te treden. #wezullendoorgaan was dan ook de rode draad doorheen onze reeks van zorgconcertjes.

Een voorbeeld van een van onze concertjes: https://www.facebook.com/1634245991/videos/10220896979127618

U kan ze allemaal ontdekken op: https://www.facebook.com/angelo.buyck/

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Angelo Buyck
E-mail
angelo.buyck@telenet.be
Adres
Vierkeerstraat 58
Stad
8551 Heestert
Telefoon
0491377662
Contactgegevens