icon-balloon Skyline blijft zijn positie in de wereldwijde satellietindustrie versterken

Persbericht
Persberichttekst

Izegem, juni 2020 – Skyline Communications uit Izegem haalde in het eerste kwartaal opnieuw een aantal grote contracten binnen in de satellietwereld. Het bedrijf breidt zijn internationale klantenbasis nog verder uit met belangrijke operatoren uit Griekenland/Cyprus, Maleisië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het hoogtechnologische softwarebedrijf staat al jaren aan de absolute top van de wereld. Dat allemaal dankzij hun DataMinersoftware, een uniek platform waarmee media- en broadbandbedrijven hun gehele technologische infrastructuur kunnen beheren en aansturen. Zo krijgen operatoren een volledig overzicht van hun hele operatie en kunnen ze onder meer door artificiële intelligentie snel reageren wanneer er iets fout dreigt te lopen.

En zo ook bij de nieuwe satellietoperatoren die voor Skyline hebben gekozen. DataMiner beheert op elke site heel complexe apparatuur en software die video en data tot bij miljoenen gezinnen en bedrijven brengen. Eén van die satellietgrondstations - veruit het grootste in het Midden-Oosten - voedt meer dan 300 TV-kanalen en 25 Direct-To-Home platformen (vergelijkbaar met TV Vlaanderen bij ons). Hun enorme schotelantennes staan in voor de connectie met de klanten via satelliet. Eventuele problemen worden heel snel gesignaleerd en opgelost door DataMiner. Zo merkt het publiek weinig tot niets van storingen.

“Dat is de essentie van DataMiner en ook meteen de reden waarom er zoveel vraag naar is. Operatoren kunnen al hun operationele systemen beheren vanuit één gebruiksvriendelijke userinterface, ongeacht de fabrikant van de individuele componenten in hun systemen. En dat is een unicum”, vertelt Bert Vandenberghe, CTO van Skyline Communications. “Er zijn uiteraard andere netwerkbeheersystemen op de markt, maar DataMiner is de enige die overweg kan met een enorme waaier aan soorten technologie. Multi-vendor heet dat, en dat is een heel belangrijke eigenschap voor onze klanten. Daardoor biedt DataMiner de gebruikers een end-to-end overzicht, over alle verschillende lagen heen. Dat betekent dus dat DataMiner het signaal bewaakt vanaf het punt waar het gemaakt wordt tot waar het aankomt bij de bedrijven of de mensen thuis, en niet gewoon een enkele schakel in de complexe keten. Het is zelfs zo dat je bijna nergens ter wereld nog internet of mediadiensten hebt die niet op z’n minst één keertje langs DataMiner zijn gegaan.”

Dat er inderdaad veel vraag is naar hun netwerkbeheersoftware wordt snel duidelijk als je Skylines klantenlijst bekijkt. Momenteel wordt DataMiner gebruikt door duizenden klanten in meer dan 125 landen verspreid over de hele wereld. Denk maar aan Al Jazeera, Discovery Channel, BT, Fox, NBC Sports, NFL en Sky. Maar ook op de thuismarkt vind je de leiders uit de sector terug bij Skyline, zoals Telenet, VOO, Proximus en VRT. En op die klantenlijst komen er nu dus opnieuw belangrijke spelers bij uit de satellietindustrie.

“Onze klantenlijst blijft inderdaad sterk aangroeien, ongeacht de omstandigheden op de markt en in de wereld”, vult Frederik Vandenberghe (CFO) aan. “Dat komt omdat wij ons als technologiebedrijf enorm flexibel kunnen opstellen, zowel naar onze klanten als naar onze eigen werking toe. Kijk maar naar de recente gebeurtenissen. Ons wereldwijde team kon in een vingerknip volledig overschakelen op thuiswerk terwijl we toch onafgebroken volledig operationeel bleven. We zijn dus in de eerste plaats een krachtig netwerk van getalenteerde software- en ICT-mensen, en niet zozeer een bedrijf. Op die manier zijn we ook steeds voorbereid op onverwachte situaties, en dat is een heel grote troef.”

Online versie van het persbericht:
https://www.skyline.be/press/persbericht_25062020.html

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Lode Ketelair
E-mail
lode.ketelair@skyline.be
Organisatie
Skyline Communications
Adres
Ambachtenstraat 33
Stad
Izegem
Telefoon
+32 51 31 35 69
Contactgegevens