icon-balloon Buitenspeeldag Zwevegem

Persbericht
Persberichttekst

Op woensdag 24 april 2019 gaan kinderen opnieuw massaal buiten spelen. Op alle televisiezenders voor kinderen valt niks te beleven, des te meer reden om naar buiten te trekken. Voor de 12de keer neemt gemeente Zwevegem deel aan de Buitenspeeldag. Op site Transfo valt tussen 13.00 u. en 17.00 u. opnieuw heel wat te beleven voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn o.a. lasershooting, workshop streetdance en een heuse kleutertuin.

Je kan er ook de eerste speelweefselroute uittesten. Speelweefsel maakt kindvriendelijke verbindingen tussen verschillende (speel)plekken in de gemeente. De gemeentediensten brengen deze plekken stap voor stap in kaart.

De eerste speelroute ‘Met Zappie op stap’ is 4 km lang en brengt je langs speelpleintjes, groene ruimte, street art,… De wandeling kan makkelijk in twee opgesplitst worden indien je ze nog wil inkorten.
De leden van de kindergemeenteraad testen de route al voor je uit en deden voorstellen om ze nog attractiever te maken. Op basis van hun ideeën zal de speelroute nog verder evolueren zodat je ze meermaals kan bewandelen en steeds weer nieuwe ontdekkingen kan doen.

Kom op 24 april naar buiten en breng al je vrienden mee!

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Jeugddienst Zwevegem
E-mail
jeugd@zwevegem.be
Organisatie
Gemeentebestuur Zwevegem
Adres
Blokkestraat 29
Stad
Zwevegem
Telefoon
056 76 55 67
Contactgegevens