icon-balloon LANCERING PROJECT “MEET ’N PLAY”

Persbericht
Persberichttekst

In een tijd waarin de digitale wereld steeds meer invloed heeft op het leven van jongeren, kondigen wij met trots de lancering aan van het project "Meet ‘n Play". Samen met drie startende game studio’s ontvangt Bolwerk twee keer per maand de groeiende Kortrijkse game community.

De Kortrijkse game studio’s (o.a. Eye Blink Twice, Hyper Vyper, Fire Foot Studios,...) zijn er van overtuigd dat het nodig is om waardevolle ontmoetingen tussen gamers en game developers te stimuleren. Via een gedeeld netwerk met onder meer HangarK en Leiedal kwamen de studio’s terecht bij Bolwerk. Jongeren ondersteunen past perfect binnen hun Jongbloed-werking, die inzet op talentontwikkeling van jongeren. Het centraal gelegen Textielhuis, van waaruit Bolwerk momenteel opereert, is een geschikte locatie om gamers en game developers met elkaar te verbinden.

Met het project streven de initiatiefnemers enkele concrete doelstellingen na. Eerst en vooral moet het organiseren van twee ontmoetingsmomenten per maand jonge gamers fysiek bij elkaar brengen in het Textielhuis. Zowel videogames als boardgames komen daarbij aan bod.

“We erkennen de unieke uitdagingen waarmee jonge gamers worden geconfronteerd. Met Meet ‘n Play willen we actief bijdragen aan het creëren van een evenwichtiger en gezonder leven voor hen. Door bewust fysieke activiteiten te organiseren, trachten we ook de introverte aard van veel jongeren in de game community te doorbreken en hen in contact te brengen met elkaar en andere jongeren.” – Jasper Feyaerts, Hyper Vyper

Het initiatief wil ook de interactie tussen gamers en game developers / game studio’s stimuleren en op die manier jonge game ontwikkelaars in Kortrijk ondersteunen. Door het project hebben die immers de mogelijkheid om hun games te laten testen. Dit kan leiden tot waardevolle feedback en nieuwe ideeën en inzichten om de games die de studio’s aan het ontwikkelen zijn, te verbeteren. Zo kunnen ze verder groeien in hun vak.

De groeiende gemeenschap van gamers én game developers in Kortrijk krijgen door dit project toegang tot een nieuwe, extra plek om samen te komen. Dit versterkt de samenwerking binnen de game community, wat gunstig is voor zowel de individuele ontwikkelaars als de regionale game sector op zich.

De betrokken jonge ontwikkelaars hebben ook dieperliggende ambities op het vlak van inclusie via een laagdrempelige ontmoetingsplek: het project richt zich op een breed spectrum, van studenten en ondernemers tot jongeren met verschillende interesses. Het project staat open voor alle jongeren, inclusief de internationale studentengemeenschap in Kortrijk. Ook het stimuleren van ondernemerschap binnen de game wereld en het laten groeien van de Kortrijkse game sector behoort tot de ambities.

“Meet ’n Play is eerst en vooral een laagdrempelige ontmoetingsplek. Het is echt de bedoeling om een inclusieve omgeving te creëren waar jonge gamers, game ontwikkelaars en niet-gamers samenkomen. Door tweemaandelijks digitale game- en bordspelactiviteiten te organiseren, streven we naar een breed bereik en het opbouwen van waardevolle connecties binnen de lokale game gemeenschap. Samen met Bolwerk willen we het platform toegankelijk maken voor diverse doelgroepen. Door onze activiteiten open te stellen voor alle jongeren, hopen we inspiratie te bieden voor een carrière in game onderwijs of de game industrie, wat zowel individuen als de lokale economie ten goede komt. Jongeren kunnen op die manier in hun vrije tijd kennismaken met game ontwikkeling en de mogelijkheden ervan. We beschouwen onszelf als ambassadeurs van de wondere game wereld.” – Thomas Boone, Eye Blink Twice

Voor meer informatie:
Thomas Boone – info@eyeblinktwice.com Ruben Benoit – info@bolwerk.be

Data:
Meet ’n Play – videogames 30/01, 27/02, 26/03, 30/04, 28/05 & 25/06 vanaf 19u00 Meet ’n Play – boardgames 6/02, 5/03, 2/04, 7/05 & 4/06 vanaf 19u00

Locatie: Het Textielhuis, Rijselsestraat 19, Kortrijk

Persbericht Type
Datum
Onder embargo tot
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Ruben Benoit
E-mail
ruben@bolwerk.be
Organisatie
Bolwerk
Adres
Spinnerijstraat 105
Stad
8500 - Kortrijk
Telefoon
+32 495783599
Contactgegevens