icon-balloon Start 3e bloemenseizoen De makker

Persbericht
Persberichttekst

Lentekriebels? Kom ze opsnuiven bij De Makker & schrijf je in voor Seizoen 3!

            - En de lente… is vroeg dit jaar… De eerste tulpen zijn nl al klaar! -

 

De winter maakt al in 2024 al vroeg plaats voor frisse, groene lentekriebels. Hoog tijd dus om het aan gans Kortrijk en omstreken te laten weten: vanaf april tot en met oktober zal een heuse bloemenpracht mijn akker weer opfleuren. Klaar om door jou geplukt te worden!

 

Een bloemenboerderij… wat is dat?

Temidden van het Kortrijkse Stadsgroen De Marionetten ligt Bloemenboerderij De Makker. Kathleen Heyrman, trotse eigenaar, verwelkomt je graag op haar akker vol biologisch geteelde bloemen om zélf je boeketjes te plukken.

“Het plukken van je eigen fleurige boeketje is uniek in Kortrijk. Deelnemers kunnen elke week of 2-wekelijks hun bloemen uitkiezen en thuis naar eigen smaak een vaasje vullen. Wil je liever dat De Makker zelf wekelijks of 2-wekelijks voor jou een boeketje samenstelt? Dan kan dat ook via de boeketabonnementen.”

 

Concept

In 2022 startte Kathleen Heyrman haar eigen bloemenboerderij, gebaseerd op het CSA-concept, i.e. “Community Supported Agriculture”. CSA is een manier van landbouw waarbij, in dit geval bloemen, pesticidevrij geteeld worden en een bijzondere aandacht uitgaat naar de lokale natuur, biodiversiteit en een gezonde bodem.

Kathleen maakt er prioriteit van om dit concept te delen met haar deelnemers. Je stapt in in een abonnement waarbij je zélf je kleine gelukjes kan komen plukken: “Ik wil m’n bloemetjes zien stralen opdat ze een lach toveren op het gezicht van éénieder. Want dat is de kracht van de natuur, ze geeft je positieve energie. Het is dé reden waarom ik dit zó graag doe. Het is mijn ultieme geluk dat ik wil vertalen in wekelijkse kleine gelukskes voor de mensen rondom mij.”

Om die reden is de beleving op het veld voor Kathleen minstens zo belangrijk. “Een nieuwe hobby, een waar rustmoment, een leuke activiteit met de kids, een wekelijks uurtje social media detox, een vaste afspraak met je beste vriendin, een zen-moment in de natuur, … . Mensen zoeken verbinding met de natuur en ik ben supertrots dat ik hen dat kan aanbieden.”

Via de nieuwsbrief houdt Kathleen al haar deelnemers op de hoogte: info over de variëriteiten met zowel hun Nederlandse als Latijnse naam, welke soorten plukklaar zijn, hoe ze te plukken, inspiratie voor boeketjes, …

 

Succes

Het concept slaat dan ook duidelijk aan in Kortrijk.

“De ganse beleving biedt niet alleen ontspanning, maar triggert de deelnemers ook door het ontdekken van nieuwe namen en nieuwe soorten. Elke week het veld zien veranderen, het doet je stilstaan bij de cyclus van de seizoenen en verwonderen over de kracht van de natuur. Telkens ik die verwondering in de ogen van m’n deelnemers zie, weet ik dat m’n missie geslaagd is”, aldus Kathleen.

Het seizoen wordt afgesloten met een heus oogstfeest en wie vervolgens wil, kan instappen in het winterabonnement met een rijk aanbod aan droogbloemen, kerststukjes, … .  

 

“De Makker bevindt zich op een steenworp van de verschillende landschapskamers in het stadsgroen van Kortrijk.

Het is er aangenaam vertoeven met familie en vrienden, samen creativiteit de vrije loop laten gaan tijdens het creëren van bloemstukken met de ruime selectie van bloemen en grassen van de Makker.”

  • M.C. Warrot     -

 

Seizoen 2024

Alles start met een goed uitgekiend teeltplan dat ongeveer een jaar op voorhand wordt uitgedokterd. De Makker tracht namelijk een zo ruim en gevarieerd mogelijk pallet aan te bieden zodat deelnemers van april tot en met oktober doorlopend kunnen kiezen uit een waaier aan unieke geuren en kleuren: van zomerbloeiers, over vaste planten tot droogbloemen. De verschillende soorten worden aangeduid met vlaggetjes.

2024 komt verrassend uit de hoek met een hele resem aan nieuwe variëteiten.

Alle bloemen worden biologisch geteeld en gaan 5 tot 10 dagen mee. Sommige exemplaren soms tot 3 weken!

Dit jaar is er ook een ruim aanbod aan workshops en rondleidingen voor groepen. Niet alleen voor bedrijven… Kathleen krijgt ook veel aanvragen om workshops voor vriendinnen, families,… te oganiseren. Wat is er ook mooier dan samen met vriendinnen, familieleden,… tussen de bloemen te vertoeven, en nadien een vers, uniek boeket mee naar huis te kunnen nemen?                                                          

 

 

En de eerste bloemen?

Die zijn er nu reeds! De narcissen en tulpen kunnen nu al geplukt worden!

 

 

Interesse?

Benieuwd naar hoe dit unieke concept in Kortrijk precies werkt? Wil je graag deelnemen?

Schrijf je dan in voor de infomomenten via www.demakker.be !

Neem gerust ook een kijkje in m’n uitgebreide webshop waar je een ruim aanbod aan kadobonnen kan vinden!

 

Events

Kom mijn stand bezoeken op

5/05/2024: 12de Tuinmarkt Park Kasteel Blommeghem Marke

Info en contactgegevens

www.demakker.be

https://www.instagram.com/de_makker/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088368532397

Kathleen Heyrman

Bosstraat - 8500 Kortrijk

Tel: 0498/643558

Email: kathleen@demakker.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Kathleen
E-mail
kathleen@demakker.be
Organisatie
De makker
Adres
Bosstraat
Stad
Kortrijk
Telefoon
0498/643558
Contactgegevens