icon-balloon Rollie’s Rollofeesten in Rollegem met grootste springkastelenfestival van het land en grootste kruiswoordraadsel ter wereld

Persbericht
Persberichttekst

Komend weekend, op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus, vindt de 46e editie van de Rollie’s Rollofeesten plaats in Rollegem, de gezelligste deelgemeente van Kortrijk. Al meer dan 45 jaar brengt het jaarlijks dorpsfeest van Rollegem beleving voor jong en minder jong, en dit volledig gratis! Het is een feest voor iedereen: in de eerste plaats voor Rollegemnaren, maar ook voor mensen uit groot-Kortrijk en verder. Elk jaar verwelkomen we zo’n 1.500 bezoekers.

Dit jaar bestaat het programma uit een variatie van muziekoptredens, straatacts en kinderanimatie. Qua muziek zijn er optredens van coverbands als Hard 2 Handle en Strawberry Jam. Les Folles de Gand, de bekende Gentse travestieshow, viert haar 25-jarig bestaan en staat voor de 25e keer op ons podium. Een unicum! Daarnaast zijn er nog optredens van de Groeninghe Bigband Kortrijk, Thomas Julian en Miljan Trio. Op vrijdag- en zaterdagavond worden de feesten afgesloten met dj-sets van dj Pulle, dj Chargebuzze en niemand minder dan Michiel Cnudde.

Naast de muziekoptredens zijn er nog tal van andere activiteiten zoals een straatact van enkele lokale verenigingen, de onthulling van een Kiwanis K-doll, dansoptredens van de Kortrijkse dansschool Bodyshake en een mysterieuze passage van tafelgoochelaar Anthony Holt.

Zaterdagnamiddag staat dan weer in het teken van de kinderen. Voor het 2e jaar op rij verwelkomen we The Big Bounce, het grootste springkastelenfestival van het land. Ze brengen verschillende gethematiseerde springkastelen mee, voor alle leeftijden. Er is een kids dj en Bodyshake organiseert dansinitiaties. Daarnaast zijn er heel het weekend kermiskramen en foodtrucks.

En last but not least is er op zaterdagnamiddag ook een wereldrecordpoging. Jean-Pierre Hoorens, gewezen voorzitter van de Rollofeesten, startte in de jaren 80 met het samenstellen van zelfgemaakte kruiswoordraadsels. Tientallen jaren later, heeft Jean-Pierre al zijn kruiswoordraadsels verwerkt in één groot geheel, met als resultaat een kruiswoordraadsel van 30 meter lang! Voor de allereerste keer stelt Jean-Pierre zijn huzarenstukje voor aan het grote publiek. Een aanvraag tot erkenning als wereldrecord werd reeds ingediend bij Guinnes World Records.

Op vrijdagavond 25/08 omstreeks 19u is er de officiële opening van de Rollie’s Rollofeesten in het parochiecentrum van Rollegem en zal het kruiswoordraadsel al een eerste keer aan de aanwezigen getoond worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.rollo.be.

Met vriendelijke groeten,

Olivier Tombeur

Voorzitter vzw Folklore Rollegem

+32 479/54 82 21

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Olivier Tombeur
E-mail
info@rollo.be
Organisatie
vzw Folklore Rollegem
Telefoon
0479548221
Contactgegevens