icon-balloon 'Potjeburen' Woord van het Jaar?

Persbericht
Persberichttekst

Zo helemààl ‘nieuw’ is potjeburen nu ook weer niet!
Heel veel mensen bellen al eens aan bij een buur met een verse pot soep, ‘overschot’ van de barbecue, of een stuk taart; zieken en ouderen worden door buren soms verwend met een stoofpotje dat ze nog enkel even moeten opwarmen; collega’s en kotstudenten spreken af op welke dagen wie wat meebrengt om te delen…

Alleen… er bestond nog geen algemeen gebruikt woord voor een maaltijd afgeven aan je buren of er zelf een ontvangen. ‘Potjeburen’ is het werkwoord dat zich langzaam maar zeker in onze woordenschat nestelt.

Potjeburen, afspreken met je buren wie er wanneer kookt, is nl. een interessant concept in tijden van absurd hoge energierekeningen, een op hol slaand klimaat en permanente tijdnood!  Deeleconomie is in! Koken voor 4 kost amper meer tijd en energie dan koken voor 2! Het klimaat, onze portemonnee en onze te volle agenda varen er wel bij!

Nu potjeburen meer en meer aan belangstelling wint, zal het werkwoord ook moeten vervoegd worden. Gaan we zeggen: “Wij hebben gisteren gepotjebuurd of gepotjebuurt of potjegebuurd/potjegebuurt? Benieuwd hoe het verder zal evolueren!

Via de sociale media willen we het woord verder verspreiden en het tot in de shortlist van het Woord van het Jaar krijgen!
Help je mee? Bekijk onze Facebookpagina, Instagram, Tiktok en Youtube kanaal.
Doe mee aan de #challenges, waarbij je door te liken en te sharen of zelf een potjeburenfilmpje te maken lekkere prijzen kunt winnen!
Meer info op potjeburen.be
0488 699 482
Potjeburen: een warme, hartelijke samenleving creëren we zelf!

https://potjeburen.be/ (website)
https://www.youtube.com/@Potjeburen/featured (youtube)
https://www.instagram.com/potjeburen/ (instagram)
https://www.tiktok.com/@potjeburen (tiktok)
https://www.facebook.com/potjeburen (facebook)

 

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Christine Moreel
E-mail
christinemoreel@outlook.com
Organisatie
Potjeburen
Adres
Sint-Jansplein 14 bus 13
Stad
Kortrijk
Telefoon
0488 499 482
Contactgegevens