icon-balloon Plantjesactie in Kortrijk gecoördineerd door Vrijzinnig Centrum Mozaïek opnieuw een succes

Persbericht
Persberichttekst

Het 29ste plantjesweekend van Kom op tegen Kanker was een succes in Kortrijk. 10.500 azalea's werden verkocht en dat bracht 84.000 euro op.

Op 15, 16 en 17 september 2023 organiseerde Kom op tegen Kanker voor de 29e maal het plantjesweekend. Overal in Vlaanderen verkochten duizenden vrijwilligers azalea’s. Dit gebeurde ook opnieuw in Kortrijk. Vrijzinnig Centrum Mozaïek coördineert er de plantjesverkoop en elk jaar kunnen zij rekenen op steun van de stad. Jaar na jaar worden dankzij de inzet van een groot vrijwilligersteam heel veel plantjes verkocht. Ze waren weer een topper in Vlaanderen met een verkoop van 10.500 plantjes. Dit brengt een grote opbrengst in het laatje: 84.000 euro.

Liefs 327.850 azalea’s vonden een warme thuis tijdens het Plantjesweekend in heel Vlaanderen. Dat leverde 2.622.800 euro op voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

Dit was de 29e editie reeds, en het Kortrijkse team is er al van het prille begin bij. Alle 10.500 plantjes zijn de deur uitgevlogen in Kortrijk. Ze waren al uitverkocht zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur. Een 100-tal vrijwilligers zette zich in om de azalea’s verkopen op diverse plaatsen: o.a. Delhaizes, Carrefours, Colruyt, Spar en de twee shoppingcenters in Kortrijk. Daarnaast gingen er verkopers van deur tot deur om ook thuismensen de kans te geven een bloempje te kopen. 

Het mooie weer was een meevaller van formaat, maar ook zonder dat waren zij er zeker in geslaagd om de ruime voorraad azalea’s aan de man/vrouw te brengen. Met een superteam in Kortrijk kan het immers moeilijk mislopen. De organisatie dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het schitterend resultaat.
In VC Mozaïek kijken ze nu al uit naar het volgende plantjesweekend, op 13, 14 en 15 september 2024. Dat wordt een heel bijzonder, want het 30e.

www.vcmozaiek.be

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Lieve De Cuyper
E-mail
lieve.decuyper@demens.nu
Organisatie
Vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen
Telefoon
0485373585
Contactgegevens