icon-balloon PERSBERICHT: Wouter Vermeersch uit Kortrijk opnieuw lijsttrekker Kamer

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 133 - Zaterdag 14 oktober 2023

 

WOUTER VERMEERSCH UIT KORTRIJK OPNIEUW LIJSTTREKKER KAMER

 

Vlaams Belang stelt als eerste partij al haar lijsttrekkers voor. Voor de Kamer zal Kamerlid Wouter Vermeersch opnieuw de West-Vlaamse lijst trekken. De lijst voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen wordt aangevoerd door Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse uit Roeselare. "We zijn nog vastberadener en ambitieuzer geworden dan in 2019!", reageert Vermeersch.

 

Kopman voor het federaal parement wordt dus Wouter Vermeersch, die dit weekend in de Nieuwsblad-peiling van de centrumsteden trouwens opvallend goed scoorde in Kortrijk. Opmerkelijk is dat Vlaams Belang - die in 2018 nog de vijfde partij in Kortrijk was - de grootste partij van de Guldensporenstad wordt  en ook de persoonlijke score voor kopstuk Wouter Vermeersch. Zijn harde oppositie lijkt daarmee aan te slaan, zo schrijft het Nieuwsblad.

 

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): "Ik ben natuurlijk bijzonder blij en gedreven dat ik opnieuw de kans krijg om, als kopman, de West-Vlamingen te overtuigen van de verandering die wij willen brengen. We staan op acht maanden voor cruciale verkiezingen en het is dus vooral belangrijk om ons niet te veel te laten leiden door peilingen, maar met beide voeten op de grond te blijven. Wij gaan vastberaden doorwerken want Vlaams Belang heeft wel de vastberaden ambitie om de grootste partij van West-Vlaanderen te worden als breekijzer tot Vlaamse regeringsdeelname. Onze provincie zal in 2024 een sleutelrol spelen in die partijstrategie. In die zin zijn wij nog vastberadener en ambitieuzer geworden dan in 2019. We willen een provinciebrede verkiezingsoverwinning behalen zodat we een duidelijk signaal kunnen sturen naar Brussel sturen: de West-Vlamingen moeten beter gehoord worden in het beleid en de thema's die wij naar voor schuiven moeten omgezet worden in beleidsdaden."

 

In de top drie van zowel het federaal als het Vlaams Parlement schuiven we trouwens een nieuw talent naar voor”, vervolgt Vermeersch. “Het mag duidelijk zijn: het Vlaams Belang is klaar om de Vlamingen in 2024 het degelijke en rechtse beleid te geven dat ze verdienen. We gaan met een sterke ploeg naar de kiezer. Met heel wat nieuwe gezichten onder de kandidaten geven we ruimte voor nieuwe politieke beloften. Gecombineerd met de ervaring van onze al gekende Kamer- en Vlaams Parlementsleden spelen we een ijzersterke combinatie uit. Als de kiezer ons in 2024 de kans geeft, zijn we er klaar voor.” Kamerlid Dominiek Sneppe volgt Vermeersch op de tweede plaats voor het federaal parlement. De derde plaats wordt opgenomen door nieuwkomer Kristien Verbelen (41) uit Oostkamp. Verbelen is actief in de bouwsector en voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling in Oostkamp. De tweede plaats voor het Vlaams Parlement wordt er ingevuld door nieuwkomer Sarah T’Joens (32) uit Wervik. T’Joens heeft een bachelor in Toerisme en Recreatiemanagement en is momenteel vertegenwoordiger in bouwmaterialen. Op de derde plaats prijkt Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin. De Europese lijst wordt overigens ook getrokken door een West-Vlaming, Europees Parlementslid Tom Vandendriessche.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Bestand
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens