icon-balloon PERSBERICHT: Vlaams Belang wil politieraad samenroepen over Van Quickenbornes ‘plasincident’

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 130 - Donderdag 24 augustus 2023

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Wij willen dat de Kortrijkse politieke klasse gezamenlijk een duidelijk signaal stuurt dat wij dit soort wansmakelijk gedrag tegen onze politie niet tolereren. Het respect in onze agenten moet worden hersteld.

 

VLAAMS BELANG WIL POLITIERAAD SAMENROEPEN OVER VAN QUICKENBORNES ‘PLASINCIDENT’

 

Vlaams Belang Kortrijk wil zo snel mogelijk duidelijkheid over het ‘plasincident’ op het verjaardagsfeest van minister van Justitie en titelvoerend burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld – Team Burgemeester). Drie van zijn gasten zouden toen tegen een geparkeerde politiecombi aan zijn woning in Kortrijk hebben geplast. Dit getuigt van een absoluut gebrek aan respect in de entourage van de minister en titelvoerend burgemeester voor onze agenten”, zegt Kamerlid en Fractieleider Wouter Vermeersch. Dat de minister en het voormalige hoofd van de politiezone al maanden onder verhoogde politiebescherming staat, maakt het des te erger. Als de feiten kloppen en Van Quickenborne op de hoogte was van het ‘plasincident’ en niet ingreep, is zijn positie onhoudbaar.

Op 14 augustus 2023 hebben in de marge van het vijftigste verjaardagsfeest van minister Van Quickenborne vlak voor zijn woning drie van zijn gasten tegen een politiecombi geplast die geparkeerd stond op de openbare weg. Er is over dit ‘plasincident’ veel verontwaardiging bij de politie. Die stond de voorbije maanden immers dag en nacht voor de woning van de minister ter bescherming van hem en zijn familie. Het Parket heeft ondertussen een onderzoek gestart naar smaad tegen de politie. De korpsleiding werd op de hoogte gebracht van de feiten en zou zich enorm kwaad hebben gemaakt. Ook de politievakbond NSPV kan hier absoluut geen begrip voor opbrengen. “Sommigen stellen dat het hier gaat om enkele mensen die boven hun theewater zijn en een domme daad begaan. Wij stellen dat het een aanfluiting betreft van onze politie, geen kaakslag maar een vuistslag voor onze politiemensen. Een daad van gebrek aan enig respect voor de dames en heren in uniform die elke dag hun best doen om de straten van Kortrijk en bij uitbreiding het hele land zuiver te houden”, luidt het bij hen.

Dit plasincident getuigt van een absoluut gebrek aan respect in de entourage van Van Quickenborne voor onze agenten”, zegt Vermeersch. “Reeds herhaaldelijk stelde Van Quickenborne dat geweld en agressie tegen politie streng dienen te worden aangepakt. Dit is onbetwistbaar minstens een geval van smaad dat bestraft moet worden.

Vlaams Belang Kortrijk wil zo snel mogelijk opheldering over dit voorval en de Kortrijkse politieraad vervroegd bijeenroepen om waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe en de Korpschef van politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) hierover te ondervragen. “Wie politiemensen viseert vanwege hun functie tast de hele samenleving aan zijn de woorden van Van Quickenborne”, aldus Vermeersch. “Dat de minister al maanden onder verhoogde politiebescherming staat, maakt het des te erger. Als de feiten kloppen en Van Quickenborne op de hoogte was van het ‘plasincident’ en niet ingreep, is zijn positie onhoudbaar. Wij willen dat de Kortrijkse politieke klasse gezamenlijk een duidelijk signaal stuurt dat wij dit soort wansmakelijk gedrag tegen onze politie niet tolereren. Het respect in onze agenten moet worden hersteld.

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens