icon-balloon PERSBERICHT: Vlaams Belang deelt soep uit voor goede doel en wil bewustzijn rond falend sociaal woonbeleid vergroten

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 138 - Dinsdag 7 november 2023

 

VLAAMS BELANG DEELT SOEP UIT VOOR GOEDE DOEL EN WIL BEWUSTZIJN ROND FALEND SOCIAAL WOONBELEID VERGROTEN

 

Het Vlaams Belang deelde op de maandagmarkt soep uit in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende woonbeleid”, klinkt het bij Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) en Carmen Ryheul (Vlaams Belang). “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.

 

BIJLAGE: Foto solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’ Kortrijk

 

Met een warme kop soep vroeg het Vlaams Belang vandaag aandacht voor het goede doel. Wie wou kon ook een vrijblijvende donatie doen die integraal naar ‘Help ons Helpen’ gaat, een vereniging uit Lendelede die voornamelijk inzamelacties houdt voor Vlamingen die het niet breed hebben. “Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt Vermeersch. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond het falende sociaal woonbeleid vergroten.” Een thema dat na zware explosie in een gekraakte sociale woning te Kortrijk vooraan de politieke agenda staat. Vermeersch schreef reeds in november 2020 Maxim Veys (Vooruit), toenmalig voorzitter van Wonen Regio Kortrijk, en de korpschef van de politiezone VLAS aan over de krakers. “De zaak werd echter nooit aangepakt met de dramatische gevolgen van dien”, reageert Vermeersch.

 

“Ook hier in Kortrijk zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

 

De partij wil ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakt een eigendom kopen voor de gewone Vlaming steeds moeilijker”, zegt Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang) uit Kortrijk. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Kortrijk zijn er lange wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.

 

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”, besluit Ryheul. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.

 

De solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’ wordt in de komende dagen uitgerold in gans West-Vlaanderen:

vrijdag 10 november 2023 (8u-12u): Wervik

maandag 13 november 2023 (8u-12u): Diksmuide

woensdag 15 november 2023 (8u-13u): Veurne

vrijdag 17 november 2023 (7u-12u30): Nieuwpoort

maandag 20 november 2023 (8u-12u30): Gistel

dinsdag 21 november 2023 (8u-12u): Zwevegem

woensdag 22 november 2023 (8u-12u): Wevelgem

donderdag 23 november 2023 (8u-13u): Middelkerke

vrijdag 24 november 2023 (7u-13u): Heuvelland

zondag 26 november 2023 (8u-13u): Brugge

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens