icon-balloon PERSBERICHT: “Terugkeer Van Quickenborne niet gedragen door Kortrijkse bevolking”

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 135 - Maandag 23 oktober 2023

 

“TERUGKEER VAN QUICKENBORNE NIET GEDRAGEN DOOR KORTRIJKSE BEVOLKING”

 

Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wordt opnieuw burgemeester van Kortrijk.

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Als ons de afgelopen dagen één iets duidelijk is geworden, dan is het dat een terugkeer van Van Quickenborne niet gedragen wordt door de Kortrijkzanen. Zijn lokale partij Team Burgemeester zal bij de gemeenteraadsverkiezingen een electorale prijs betalen voor dit zoveelste opportunisme. Het draait in deze stadscoalitie overigens al lang niet meer om de inhoud maar wel om de postjes. Dat wordt nu opnieuw bevestigd.

Als burgemeester wordt Van Quickenborne opnieuw hoofd van de bestuurlijke politie. “Het politiecollege van onze politiezone kan Van Quickenborne onmogelijk opnieuw aanduiden als voorzitter. Na het recente plasindicent is het vertrouwen van de politie ernstig geschonden en is de relatie met onze agenten ook compleet verzuurd geraakt. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. Vanavond zullen wij dat standpunt dan ook verdedigen in de politieraad”, neemt Vermeersch zich voor.

De politieraad van politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) komt samen op maandag 23 oktober 2023 om 19 uur in het stadhuis van Kortrijk.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens