icon-balloon PERSBERICHT: Gasontploffing Beukenlaan kon vermeden worden

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 136 - Maandag 23 oktober 2023

 

GASONTPLOFFING BEUKENLAAN KON VERMEDEN WORDEN

 

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) heeft reeds in november 2020 Maxim Veys (Vooruit), toenmalig voorzitter van Wonen Regio Kortrijk, en de korpschef van de politiezone VLAS aangeschreven over de krakers in de Beukenlaan te Kortrijk en de potentiële risico’s. Zondagavond is er een gewonde gevallen bij een zware explosie in een gekraakte woning. “De zaak werd echter nooit aangepakt met de dramatische gevolgen van dien”, reageert Vermeersch.

 

Op 21 november 2020 kreeg Wouter Vermeersch volgende melding binnen via e-mail van een buurtbewoner: “We worden al ruim twee maanden geterroriseerd door krakers in het leegstaand huis in onze straat. De politie is zeker al 25 keer opgeroepen maar kan enkel toezien of er geen strafbaar feit werden gepleegd. De sociale huisvestingsmaatschappij is al verschillende malen op de hoogte gebracht door iemand van het interventieteam, maar daarna wordt er niets ondernomen. U bent onze laatste hoop om dit probleem aan te kaarten.

 

Ik vond het mijn plicht om, na deze melding, onmiddellijk de korpschef en toenmalig voorzitter van Wonen Regio Kortrijk, Maxim Veys, aan te schrijven ”, zegt Wouter Vermeersch, die zowel politieraadslid als gemeenteraadslid is. Er werd door Vermeersch een e-mail gericht aan de politiezone VLAS en sociale huisvestigingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk.

 

Op 30 november 2020 maakte Vermeersch ook het antwoord over aan de buurt van korpschef Filip Devriendt: “Ik laat uw melding eens bekijken maar is inderdaad een buurt in renovatie als ik mij niet vergis. Als het effectief krakers zijn, valt dit onder de krakerswet van 2017 waar het vredegerecht/parket een rol spelen op verzoek van de eigenaar. Er zijn dus wettelijke regels om maatregelen te kunnen nemen.”

 

Het is onze taak als verkozenen om meldingen die wij krijgen van de bevolking, indien nodig, over te maken aan de verantwoordelijke diensten. In dit geval hebben wij dat onmiddellijk gedaan. We moeten alleen vaststellen dat er met onze melding niets is aangevangen en dat krakers in Kortrijk vrij hun gang kunnen gaan, met alle dramatische gevolgen van dien”, besluit Vermeersch. “Werd er gevolg gegeven aan onze melding eind 2020 en werden de krakers kordaat aangepakt door Wonen Regio Kortrijk en Politiezone VLAS dan kon deze zware ontploffing vermeden worden.”  

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens