icon-balloon PERSBERICHT: Carmen Ryheul zesde op Vlaamse lijst Vlaams Belang

Persbericht
Persberichttekst

 

Persbericht 2018-2024 nr. 137 - Woensdag 25 oktober 2023

 

CARMEN RYHEUL ZESDE OP VLAAMSE LIJST VLAAMS BELANG

 

Vlaams Parlementslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang) uit Kortrijk kondigt met trots aan dat ze vanop de zesde plaats op de West-Vlaamse Vlaams Belang-lijst voor een nieuw mandaat in het Vlaams parlement gaat. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw het vertrouwen van de partij heb gekregen”, zegt Ryheul. “Ik heb geweldig veel ‘goesting’ om, als de kiezer me de kans geeft, mijn werk verder te zetten in een tweede legislatuur. Met een combinatie van nieuwe mensen en ervaren parlementsleden, trekken we met een ijzersterke lijst naar de kiezer.

 

BIJLAGE: Foto Carmen Ryheul

 

Carmen Ryheul volgde de afgelopen vijf jaar het omstreden Ventilusdossier op de voet en trad op als partijwoordvoerder. “Dit dossier is door de Vlaamse regering volledig mismeesterd geweest. De ondergrondse optie is nooit echt serieus genomen, er was nooit sprake van volwaardige inspraak en er is nooit rekening gehouden met de bezorgdheden van de West-Vlamingen. Ik zal de betrokken burgers en ondernemingen zowel in de Wetstraat als in de Dorpsstraat blijven steunen in hun verdere strijd in dit dossier. Moeten wij straks als West-Vlamingen 50 tot 80 jaar onder een ongezonde hoogspanningslijn leven als over 10 jaar de technologie om die hoogspanningslijnen ondergronds te brengen, wel beschikbaar is? Enkel een volledig ondergrondse Ventilus-hoogspanningslijn is voor ons de aanvaardbare oplossing”, stelt Ryheul vast.

 

In de komende 5 jaar wil Ryheul naast haar blijvend streven naar een optimale verkeersveiligheid, verder aan de kar trekken in de West-Vlaamse ontbrekende mobiliteitslinken (‘missing links’) zoals het doortrekken van de R8 rond Kortrijk, de verbinding tussen Ieper en de Westkust, de verbreding van E403 tussen Roeselare en Brugge en heel wat andere projecten die noodzakelijk zijn om onze provincie beter te ontsluiten. “Er zijn ook onder deze Vlaamse regering veel te weinig middelen naar West-Vlaanderen gevloeid om West-Vlaamse mobiliteitsknelpunten weg te werken en onze provincie beter te ontsluiten via weg, spoor, luchtverkeer en binnenvaart”, zegt Ryheul.

 

Vlaams Belang is de enige partij in Kortrijk die door zowel een federaal parlementslid als een Vlaams parlementslid in de gemeenteraad, de lokale en regionale dossiers op alle niveau’s kan bepleiten in Brussel. Wij vragen de West-Vlamingen, maar zeker ook Kortrijkzanen, om ons hierin te ondersteunen”, besluit Ryheul.

 

De lijst voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen wordt getrokken door Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse. Voor de Kamer zal Kamerlid en Kortrijkzaan Wouter Vermeersch opnieuw de West-Vlaamse lijst trekken.

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens