icon-balloon Minister Weyts investeert € 1.179.169 in School met de Bijbel Mijn Oogappel in Vichte.

Persbericht
Persberichttekst

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1.179.169 in School met de Bijbel Mijn Oogappel in Anzegem. “We kunnen de onderwijskwaliteit enkel verhogen wanneer we ook in infrastructuur blijven investeren”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Net daarom beslisten we deze regeerperiode € 500 miljoen extra in schoolinfrastructuur te investeren. In totaal wordt er deze periode € 3 miljard geïnvesteerd. Dat is een recordbedrag.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Anzegem ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 1.179.169 in de Vrije Basisschool Methodeschool met de Bijbel Mijn Oogappel en Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - School met de Bijbel Mijn Oogappel. Concreet gaat het om werken na aankoop om het hoofdgebouw te verbouwen tot lagere school en het bijgebouw tot kleuterschool. Er worden ook een nieuwe fietsenstalling, omgevingswerken en een overdekte speelzone voorzien.

We kunnen de investering die onze minister opnieuw doet in het onderwijs in Anzegem ter verbetering van de infrastructuur alleen maar toejuichen en stellen alles in het werk dat hij dat in de toekomst ook zal blijven doen’, aldus de gemeenteraadsvoorzitter Koen Tack (N-VA).

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Koen Tack
E-mail
koentack@telenet.be
Organisatie
N-VA Anzegem
Adres
Edgar Tinelstraat 8
Stad
VICHTE
Telefoon
0479277877
Contactgegevens