icon-balloon Kimberley Dugardein op strijdplek Vlaams Belang-lijst voor Vlaams Parlement

Persbericht
Persberichttekst

[06/02/2024] Kimberley Dugardein op strijdplek Vlaams Belang-lijst voor Vlaams Parlement

Kimberley Dugardein (38) uit Waregem zal bij de verkiezingen van 9 juni voor het Vlaams Belang de achtste plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement voor haar rekening nemen. Dat werd zaterdag bekrachtigd door de nationale partijraad.

Dugardein is oorspronkelijk afkomstig uit Oostende, waar ze nog altijd werkt als directeur van een basisschool, maar woont al zeven jaar in de Leiestreek. Bovenop haar initiële diploma lerarenopleiding volgt ze momenteel als werkstudent politieke wetenschappen en onderwijswetenschappen. Sinds kort is ze ook voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling in Waregem.

Gezien haar achtergrond in het onderwijs vormen de cruciale rol van kwalitatief onderwijs en een weerbare jeugd de kern van haar campagne. “Het is van essentieel belang dat we investeren in onze kinderen en een omgeving creëren waar ze zich ten volle kunnen ontwikkelen tot een jonge volwassene met een sterke identiteit”, zegt Dugardein. “Door m’n ervaring wil ik als kandidaat-Vlaams Parlementslid onze huidige fractie graag aanvullen met frisse inzichten en met m’n enthousiasme.”

Voeling met het werkveld is volgens Dugardein enorm belangrijk in de politiek. “In debatten merk je ook dat Vlaams Belang een van de weinige partijen is die die voeling heeft en gaat voor ambitieuze maar realistische oplossingen. Dit in tegenstelling tot onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) die vooral aan aankondigingspolitiek doet en zich vastrijdt in loopgraven met z’n coalitiepartners en de onderwijskoepels.”

Met een achtste plaats bezet ze een duidelijke strijdplek. “Onze partij doet het goed in de peilingen. Een half jaar geleden toonde een peiling van IPSOS in opdracht van Doorbraak dat we in West-Vlaanderen zelfs 30% zouden kunnen halen. Peilingen blijven natuurlijk maar peilingen, de kaarten worden geschud op 9 juni”, aldus Dugardein. “Maar je merkt overal in onze provincie dat de kiezers het wanbeleid van zowel de Vivaldi-coalitie als de door N-VA gedomineerde Vlaamse Regering beu zijn. Mensen hebben door dat het tijd is voor ander en beter, ook als het gaat om de kwaliteit van ons onderwijs en het welzijn van onze jeugd. Samen met Vlaams Belang ben ik klaar om mijn schouders te zetten onder ons programma voor een welvarend Vlaanderen.”

 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Tanguy de Maertelaere
E-mail
tanguy.demaertelaere@vlaamsbelang.org
Stad
Waregem
Telefoon
0496293965
Contactgegevens