icon-balloon INSPIREREND, MACHTIG OF BOEIEND? De Internationale vrouwendag zal in Marke niet onopgemerkt voorbij gaan!

Persbericht
Persberichttekst

Naar aanleiding van 50 jaar OC Marke werd een mooi programma samengesteld en wordt het thema opnieuw opgenomen in het aanbod.

De geschiedenis van het OC zegt ons dat enkele verenigingen in 2007 de handen in elkaar sloegen om eens “een grote naam” te vragen naar Marke in het kader van... (jaja) ‘die Internationale Vrouwendag’. Met Lieve Blancquaert kregen de organisatoren een bomvol OC bijeen. ‘s Anderendaags zou ze op reportage vertrekken. En thuis had ze nog tegen Nic gezegd “efkens voor wat mensen gaan praten in Marke …” Die 500 had ze precies niet verwacht … Daarna kwamen o.a. nog Lulu Wang, Annemie Struyf, Marleen Temmerman langs. Hierdoor ontstond de werkgroep Voordrachtenreeks (van het OC) en die brengt nu nog steeds boeiende sprekers naar Marke.

Nu het woord ‘boeiende’ gevallen is ... kom zeker langs op zondag 10 maart voor ‘een wandeling door Marke met boeiende vrouwen uit Marke’. Een selectie maken is altijd moeilijk, goed wetend dat er minstens nog dubbel zoveel vrouwen op het traject konden staan.

De wandeling hadden we ook kunnen omschrijven als ‘inspirerende vrouwen’. Die titel geven we graag aan de dames die aanwezig zijn ‘op de sofa’ van donderdag 7 maart. Kom luisteren ... een avond rustig in de zetel … geen buitenaardse toestanden, toch dwingen die respect af.

Op vrijdag 8 maart krijgen we sprankelende muziek te horen van swingende jazz-vrouwen.

En dan schreven we nog niks over de ‘moedige vrouwen’ van ‘Draw for Change’, een tentoonstelling die te bezichtigen is in het OC. 

Een fijne feestdag dames en hier een overzicht van het volledig programma:

OP DE SOFA VAN WARDA

Op donderdag 7 maart, de vooravond van de Internationale Vrouwendag, is er een boeiende avond voorzien in OC Marke.
Op de sofa van Warda El-Kaddouri (taalkundige, onderzoeker) gaan 4 inspirerende vrouwen in gesprek.
Rustig in de zetel … geen buitenaardse toestanden, net daarom dwingen die respect af.

Myriem El-Kaddouri (woordkunstenares en advocate), Razia Arefi (Moeders voor Vrede Afghanistan), Karen Vázquez Guadarrama, regisseuse en cameravrouw voor o.a. Clin d’oeil & Draw for change en Ilse De Ruytter (Femma Wereldvrouwen) gaan o.a. praten over 'het Glazen Plafond' en hoe je dit kan doorbreken en waarom de Internationale Vrouwendag belangrijk blijft en nog veel meer.

TUTU PUOANE, PAT DONNEZ & SUBLIEME JAZZVROUWEN

Vrijdagavond is er het niet te missen optreden van Tutu Puoane & Pat Donnez, een concert in verhalen over sublieme Jazzvrouwen (Info & tickets: www.schouwburgkortrijk.be).

EEN WANDELING IN MARKE MET ... BOEIENDE VROUWEN UIT MARKE

Op zondag is er dan de thema-wandeling met voorstelling van 20 Markse vrouwen met een verhaal.
Deze "Boeiende vrouwen wandeling" start in het OC Marke (Hellestraat 6). Vanaf 14u. kan je de wandeling van ongeveer 4,6 km ontdekken en zo ook de "Boeiende vrouwen" leren kennen via fotopanelen. Terug in het OC is iedereen nog welkom voor een drankje, voor de vrouwen is er een gratis zoet gebakje extra. 
De wandeling blijft uitgestippeld staan tot en met de paasvakantie en kan je ook fietsen.Een plannetje kan je rond 10 maart terugvinden op www.kortrijk.be/mensenonderweg of in het Ontmoetingscentrum Marke (Hellestraat 6).

DRAW FOR CHANGE

Om 17u vertelt schrijfster Catherine Vuylsteke aan de hand van beelden en filmfragmenten het verhaal van 6 vrouwelijke topcartoonisten en de impact die ze maken. Van die 6 cartoonisten uit evenveel landen loopt nog tot 26 maart een tentoonstelling in de foyer van het OC (inkom: gratis).

De organisatie van dit weekend is in handen van: OC Marke, Avansa, Zijkant, FMDO, Wereldwerkgroep-11.11.11, Mensen Onderweg.

Je kan ook alles nog eens raadplegen op www.50jaarocmarke.be.

Contact: Rik Desmet - rdsmarke@hotmail.com - 0491 33 33 36
 

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
hans vanhecke
E-mail
h.vanhecke@telenet.be
Organisatie
Wereldwerkgroep-11.11.11 Marke
Adres
Zwingelmolenstraat
Stad
MARKE
Telefoon
0473251803
Contactgegevens