icon-balloon Harmonie Aalbeke brengt ‘interactief’ concert ‘‘¡Link!’

Persbericht
Persberichttekst

Na het succesvolle jubileumconcert met Jef Neve repeteert de harmonie Eendacht Aalbeke nu volop voor haar jaarlijkse maartconcert. Dirigent Aaron Eggermont stelde een gevarieerd programma samen waarin, naast het orkest, ook een aantal solisten hun kunnen zullen demonstreren. Bovendien zal het publiek actief betrokken worden bij het gebeuren.

Het concert, onder de titel ‘‘¡Link!’, wordt aangekondigd met een wat intrigerende tekst: ‘Wat hebben componist Peter Graham en de relativiteitstheorie met elkaar te maken? Wat is de link tussen Bart Bossuyt, de Thora en Karel François? Welk lied is een ultieme meezinger, maar kent een droevige geschiedenis? Elke melodie vormt een puzzelstukje in het meeslepende verhaal van onze presentator. Vallen deze puzzelstukjes logisch in elkaar of blijven we juist met meer vragen achter?’.

De antwoorden op deze vragen komen op 1 en 2 maart. Ondertussen licht Aaron Eggermont al een tipje van de sluier op: ‘Het wordt een boeiende voorstelling, waarin de presentator het publiek op sleeptouw neemt in de zoektocht naar de link tussen de gespeelde werken. Kan het publiek aan de verwachtingen van de presentator voldoen en slagen in de opdracht? Het wordt in elk geval een 'linke' boel!’.

Het eerste deel van het programma brengt Summon the Dragon (Peter Graham), Compostela (Thierry Deleruelle), Pertshire Majesty en Arabeque (beide van Samuel Hazo) en Catching Shadows (Ivan Trevino), waarin Jasper Benoit en Robin Vandersyppe hun vaardigheden op marimba tonen.

Na de pauze soleren Bart Bossuyt (klarinet) in Sholem Alekhem Rov Feidman! (Bela Kovacs) en Tine François (tenorsax) in Joventud (Ferrer Ferran) en brengt het orkest nog Vesuvius (Frank Ticheli) en Symphonic Highlights from Encanto (Lin Manuel Mirana, arr. Peter Kleine Schaars).

Praktisch

Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart, telkens om 20 u. in OC Aalbeke (Aalbekeplaats).
Toegang (genummerde plaatsen) te bestellen via www.harmonieaalbeke.be of 0476 311 085.

Persbericht Type
Datum
Categorie
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Filip Santy
E-mail
info@harmonieaalbeke.be
Organisatie
Koninklijke Harmonie Eendracht Kortrijk-Aalbeke vzw
Adres
Bergstraat 41
Stad
8511 Aalbeke
Telefoon
0476 311 085
Contactgegevens