icon-balloon Inhuldiging leersteuncentrum KLSCWVL-Zuid

Persbericht
Persberichttekst

Sinds 1 september is het leersteundecreet van kracht en maakten we met ons ondersteuningsnetwerk de omschakeling naar een leersteuncentrum.

Op 26 januari van 13.30 tot 16.30 uur vindt de officiële inhuldiging plaats van het Katholiek Leersteuncentrum West-Vlaanderen Zuid. 

Ons leersteuncentrum bevindt zich in het oude Augustinessenklooster in Harelbeke, dat op die manier een nieuwe invulling kreeg. 

Met 130 leerondersteuners bieden we leersteun aan zo'n 1500 leerlingen,  leerkrachten en schoolteams in de ruime regio rond Kortrijk, Menen, Waregem, Roeselare, Izegem en Tielt. 204 scholen uit deze regio zijn aangesloten bij ons leersteuncentrum. Hiermee zijn we het op 1 na grootste leersteuncentrum in Vlaanderen.

Op die manier zorgen we ervoor dat leerlingen school kunnen lopen in een gewone school en niet hoeven over te stappen naar het buitengewoon onderwijs.

Samen met scholen bouwen we zo aan meer inclusie.

Planning inhuldiging 26 januari 2023:

13.30: woord van de voorzitter van het bestuur, Jan Loosveld - woord van de directeur An Vanooteghem - voorstelling werking LSC door coördinatoren en leerondersteuners

14.15 verplaatsing naar het stadsklooster

14.30 -16.30 uur: receptie en zegening door kannunik Filip Debruyne met tussendoor gidsbeurten in de kapel en het museum van het Augustinessenklooster

U zal er kunnen kennismaken met het bestuur, het beleidsteam van het leersteuncentrum, leerondersteuners, leden van de leersteunraad,...

Ook de burgemeester en schepen van onderwijs van Harelbeke zullen aanwezig zijn.

 

 

 

Persbericht Type
Datum
-
Locatie
Cc, t Spoor + Marktstraat 86, Harelbeke
Persbericht
Contactgegevens
Naam
An Vanooteghem
E-mail
an.vanooteghem@leersteunwvl.be
Organisatie
Katholiek Leersteuncentrum West-Vlaanderen Zuid
Adres
Marktstraat 86
Stad
Harelbeke
Telefoon
0477503632
Contactgegevens