icon-balloon Santé Legumes in Sint-Denijs op woensdag 5 juli

Persbericht
Persberichttekst

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Een eeuwenoud gezegde dat veel wijsheid omvat. Door elkaar te leren kennen, een korte babbel, in contact komen met elkaar is de drempel naar elkaars deur wat lager.

De buurtwerking Zwevegem organiseert in samenwerking met Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw op woensdag 5 juli vanaf 17 u. een burendrink op de site van Jongerenzorg in Sint-Denijs.

Er worden mocktails en gezonde hapjes aangeboden, om op een laagdrempelige en informele manier gezonde voeding te promoten en buren met elkaar in contact te brengen.

“We ijveren voor een spontane buurtgerichte zorg, het kleine helpen in de buurt, waarbij buren voor kleine (of grote) zaken vragen kunnen en durven stellen aan hun buren. Door elkaar te leren kennen zijn de eerste bruggen gebouwd en kan ieders relatie verder uitgebouwd worden. Want een netwerk dichtbij is heel belangrijk.”, aldus Lisa, buurtwerkster in Zwevegem.

Ook vanuit Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw – Ten Dries wordt graag ingegaan op buurtinitiatieven. Luc Stock: ”Door het massieve gebouw in de Driesstraat te vervangen door woonclusters in een open en groen landschap worden heel wat mogelijkheden geopend voor kennismaking en ontmoeting met de buurt en het dorp.”

We maken er samen een mooi en aangenaam moment van.

Meer info:
Schepen Marc Claeys, 0478 55 36 02
Lisa Dejonghe, Buurtwerkster, 0473 56 77 88

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
Communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens