icon-balloon Zwevegem en Anzegem: ophalen restafval tijdelijk weer wekelijks

Persbericht
Persberichttekst

Burgemeester Marc Doutreluingne, burgemeester Gino Devogelaere van Anzegem en hun respectievelijke schepencolleges stellen de vraag aan IMOG om de tweewekelijkse ophaling van het restafval tijdelijk (tot eind september) terug wekelijks uit te voeren.
Omwille van de zeer belangrijke klimaatredenen (het aanzetten tot het produceren van minder restafval en het selectief inzamelen) en ook wegens de hiermee gepaard gaande financiƫle besparing wordt restafval sinds 1 april in deze gemeenten slechts om de twee weken opgehaald.

De bevolking ervaart evenwel dat er onvoldoende flankerende maatregelen genomen werden (voornamelijk tijdens de warme zomermaanden). Anderzijds wordt er op termijn in overeenstemming met de Vlaamse richtlijnen gestreefd naar een selectieve ophaling van het biologisch afval (keukenafval). Dat staat evenwel nog niet op punt. Hiervoor wordt binnen de IMOG-regio zo snel mogelijk de nodige inspanningen geleverd. Bovendien is de aangekondigde financiƫle besparing door het overschakelen naar een tweewekelijkse ophaling veel kleiner dan aanvankelijk aangekondigd.

We benadrukken dat dit wel degelijk een tijdelijke maatregel is. De doelstellingen opgelegd door Vlaanderen betekenen dat tegen 2030 elke burger een aanzienlijke inspanning moet leveren. Het restafvalcijfer per inwoner moet afgerond dalen met 6 kg per jaar, ofwel 50 kg in totaal tegen 2030.

IMOG onderzoekt onze vraag en zal zo snel mogelijk communiceren rond de herwerkte kalender.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens