icon-balloon Zwevegem bestrijdt Aziatische hoornaar op volledige grondgebied

Persbericht
Persberichttekst

Het lokaal bestuur Zwevegem lanceert een strategisch plan van aanpak ter bestrijding van de Aziatische hoornaar over het gehele grondgebied (70km²). Het is de eerste gemeente in Vlaanderen die dit op zo’n schaal organiseert.

Dit strategisch plan wordt uitgerold in nauwe samenwerking tussen het gemeentebestuur en de lokale imker Luc Sabbe, tAlternatief vzw en Vespa-Watch (het Vlaams meldpunt voor nesten van Aziatische hoornaar).

Hoe wordt te werk gegaan? Eén selectieve val per km² wordt uitgezet en daaraan gekoppeld is er een werkgroep. Om deze vallen te beheren en systematisch te controleren worden 10 à 15 gemotiveerde en geïnteresseerde vrijwilligers gezocht. De werkgroep wordt geleid door Rutger Davidts, Diensthoofd Groen te Zwevegem en imker Luc Sabbe. In eerste instantie zullen medewerkers van tAlternatief de vallen controleren terwijl ze de trage wegen in Zwevegem onderhouden. De vallen zijn trouwens ook door tAlternatief vervaardigd.

De eerste val wordt op woensdag 19 april 2023 symbolisch geplaatst op het Lettenhofpark. Daar werkt het gemeentebestuur aan een nieuwe groene long van 10 ha, met daarin een nieuwe parkbegraafplaats, visvijver en speelbos.

Gezocht : vrijwilligers ter bestrijding v/d Aziatische Hoornaar
Interesse? U kan zich melden per email bij Luc , luc.sabbe-delobelle@telenet.be of IkMeld@zwevegem.be.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens