icon-balloon STEM O&O derde graad van het Don Bosco college Kortrijk is winnaar van de prijs Fonds Harzé categorie 15+

Persbericht
Persberichttekst

Het Don Boscocollege kortrijk ontving op 16 maart ‘23 de eerste prijs van het Fonds Harzé in de categorie 15+ met het project: “Actiegericht leerlingen duurzaam laten omgaan met (verpakkings-) afval.
Deze STEM O&O opdracht uitgevoerd door leerlingen 3e graad in 2021-2022 onder begeleiding van het STEM O&O team concretiseert de aanpak van het dagdagelijkse afvalprobleem in een onderwijsinrichting.
Volgens het Fonds Harzé brachten coaching, experteninbreng en nudging een mentaliteitswijziging bij leeringen tot stand in de nu-moment beleving op school rond “afval”, maar gaf hen naar de toekomst toe tevens een nuttige rugzak mee vol inzichten. Tijdens de prijsuitreiking werden zowel de leerlingen als het team O&O geprezen.
Fonds Harzé is ervan overtuigd dat er vooral in de schoot van het onderwijs mogelijk baanbrekende, innovatieve ideeën sluimeren en kunnen uitgewerkt worden. De pijlers van het fonds zijn circulaire economie, recyclage, innovatie en MVO.
De jaarlijkse “Prijs Fonds Harzé” omvat een geldbedrag en een certificaat voor de deelnemende student(en) en een trofee Prijs Fonds Harzé (PFH) voor de school.
Het bedrag wordt aan de student(en) zelf toegewezen.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Hilde Christiaens
E-mail
Hilde.Christiaens@donboscokortrijk.be
Organisatie
Don Bosco college Kortrijk
Adres
Moenstraat
Stad
Sint-Denijs
Telefoon
0479710736
Contactgegevens