icon-balloon Dag van de Trage Weg: Stem Mortagnestraat tot allermooiste

Persbericht
Persberichttekst

Het landelijk Zwevegem gebruikt haar troeven. Dank zij een goede samenwerking met Natuurpunt, de landbouwers en Talternatief die in staat voor het onderhoud mag Zwevegem trots zijn op een breed netwerk van aantrekkelijke voetwegen waar het aangenaam en gezond wandelen is.

Natuurpunt Zwevegem diende dan ook vanzelfsprekend haar kandidatuur in om mee te dingen naar de prijs van de mooiste Trage Weg van Vlaanderen.
Deze week ontving Natuurpunt Zwevegem de melding dat de ingediende Trage Weg Mortagnestraat genomineerd is en meteen ook uitgeroepen is tot één van de 20 mooiste trage wegen van Vlaanderen.

Voetweg met een verhaal

De voetweg Mortagnestraat neemt de trage-weg-gebruiker helemaal op in het landschap rond Moen en Sint-Denijs met verrassende en mooie uitzichten op de Scheldevallei.
Van op de heuvelrug die de waterscheidingslijn vormt tussen Leie- en Scheldebekken loopt de brede voetweg naar het zuiden. Een karrespoor, goed begaanbaar en ook toegankelijk voor fiets en paardenkar. Aan de horizon zien we het profiel van de Kluisberg en de Mont St.-Aubert. Dichterbij geeft de bomenrij de loop van de Schelde aan. Op de voorgrond het glooiend “land van Mortagne”: landbouwgebied met enkele stukjes bos: Kooigem, Grandval, Mortagnebos en Orveytbos. De weg daalt naar een klein brongebiedje met een bosje (meidoorn, eik, braamstruiken) als “klein landschapselement”. Een verrassing op deze veldweg: je stapt erdoor als door een holle weg in een bos. Na het kruispunt met een andere trage weg (chemin n°114) daalt de Mortagnestraat verder tot de Achterhoek, in de richting van natuurgebied “Orveytbos”.

Nu is het aan het publiek

Trage Wegen vzw bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd. 20 prachtige trage wegen zijn geselecteerd. Stuk voor stuk zijn het wegen met een verhaal. Elk van deze paden krijgt een pakket om de weg op te fleuren. De trage weg die van het publiek de meeste stemmen krijgt en dus het meest kan bekoren, wordt ook nog eens onder handen genomen door het team van Trage Wegen vzw.

Stemmen kan tot 7 november: www.dagvandetrageweg.be/stem-mee, of via de QR-code op de bordjes langs de Mortagnestraat.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens