icon-balloon LAGO Kortrijk Lagaeplein verwelkomt Kortrijkzanen opnieuw vanaf 6 september

Persbericht
Persberichttekst

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent op 6 september de deuren en is helemaal klaar voor een spetterend en succesvol najaar. Het gezellige familiebad ziet de toekomst positief tegemoet en is enthousiast om sportzwemmers, clubs en gezinnen opnieuw te verwelkomen voor een zalig, zorgeloos zwembezoek.

De zomervakantie is officieel op zijn einde gelopen… het startschot voor het nieuwe schooljaar is gegeven! LAGO Kortrijk Lagaeplein verwelkomt opnieuw de jeugd en ook de clubs starten de werking terug op. Kortrijkzanen kunnen in het vernieuwde zwembad terecht om baantjes te zwemmen, te plonzen in het ondiepe peuterbad of te genieten van andere wateractiviteiten boordevol plezier.

Schepen van Sport Wouter Allijns, : “ We hebben een fantastische zomer gehad in het openluchtzwembad. Dubbel zoveel bezoekers kwamen genieten van een stukje Kortrijks erfgoed. Nu het einde van de zomer nadert, wordt het opnieuw tijd om het zwembad van Heule te openen. Dubbel feest dus in Heule met ook de Tinekesfeesten die er aankomen. ”

Ravotten maar!
Niet enkel sportzwemmers, maar ook de jongere wateravonturiers leven zich vanaf 6 september opnieuw uit. Elke woensdagnamiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag zijn de glijbaan en wipplank open. We duiken dan de waterpret in! De allerkleinste deugnieten ( - 4 jaar) ravotten helemaal gratis.
Dat is niet alles. Het zwembad wordt op woensdag en zaterdag omgetoverd in een fascinerende oceaan door middel van een unieke VR-duikbril. Je voelt je gewichtsloos in het water en het lijkt alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen. Een virtuele snorkelsessie is inbegrepen in het standaard toegangsticket. Er zijn doorlopend snorkelsessies van 5 minuten op woensdag en zaterdag van 15u00 tot 17u00. Reservatie in webshop is hiervoor wel verplicht.

Petra Santy, zwembadmanager LAGO Kortrijk Lagaeplein, kijkt uit naar de heropening: “Het zwembad was voor lange tijd gesloten door renovatiewerken. In de zomerperiode is het centrum sowieso gesloten, dus we staan te popelen om Kortrijkzanen opnieuw te mogen ontvangen in het sport- instructie- of peuterbad.”

Kortrijk Abdijkaai kijkt terug op succesvolle zomer
Terwijl Lagaeplein de deuren terug opent, sluit LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 4 september. Meer dan 14 000 bezoekers (dubbel zo veel als het jaar voordien) genoten in het openluchtzwembad van zomers zwemplezier en de nodige verfrissing. Alles verliep goed, van een succesvolle vakantie gesproken! We kijken alvast uit naar de volgende zalige, zorgeloze zomer.

Meer informatie over zwembad LAGO Kortrijk Lagaeplein en de VR-snorkelsessies is terug te vinden op www.lago.be/kortrijk-lagaeplein. Ticketverkoop en reservaties verlopen nog steeds via de webshop.

Noot voor de redactie:
Wens je high res-beelden, bijkomende informatie of wil je de attractie zelf meemaken? Wend je tot onderstaande contactpersonen en wij zorgen er graag voor.

Petra Santy
Zwembadmanager LAGO Kortrijk
0473 52 84 67
petra.santy@lago.be

Lore Walravens
Marketing Manager LAGO
0498 25 84 58

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Elewin Werbrouck
E-mail
elewin.werbrouck@lago.be
Organisatie
LAGO Kortrijk
Adres
Nelson Mandelaplein
Stad
Kortrijk
Telefoon
0468110306
Contactgegevens