icon-balloon Derde editie Vechtsportdag

Persbericht
Persberichttekst

De derde editie van de vechtsportdag komt eraan. Waar vorig jaar Kortrijk gastheer was voor de zonovergoten editie op het Schouwburgplein is het nu buurgemeente Zwevegem die de honneurs mag waarnemen.

De dienst vrije tijd van Zwevegem organiseert de vechtsportdag samen met Kortrijk, Deerlijk en Burensportdienst. Ook de vechtsportclubs van alle gemeenten werken mee.

Iedereen is welkom om het scala aan vechtsporten te leren kennen. Tijdens de vechtsportdag kan je tussen 14 uur en 17 uur deelnemen aan een groot aantal initiaties. Goesting krijg je alvast bij het kijken naar heel wat demonstraties. Elke vechtdiscipline heeft haar eigen regels en basisfilosofie: Aikido, Brazilian Jiu-Jitsu, Judo, Karate, Kickboxing, Olympisch Schermen, Taekwondo.

Welke vechtsport past jou het best?
Kom het ontdekken op zondag 11 september in Zwevegem.

HOE DEELNEMEN
Deelname is GRATIS
• Ter plaatse aanmelden aan de infostand in de Otegemstraat
• Tussen 14 u. en 17 u. kan je actief deelnemen aan alle vechtsporten.
• Tussendoor zijn er op verschillende standen korte demonstraties.
WANNEER
• Zondag 11 september 2022 van 14 u. tot 17 u.
WAAR
• Otegemstraat 100 Zwevegem (oud-gemeentehuis)
VOOR WIE
• Voor iedereen die graag meer wil weten over de verschillende vechtsporten en dit graag aan den lijve wil ondervinden
• kinderen vanaf 6 jaar
• jongeren
• volwassenen

De vechtsporten zijn een regioverhaal want er zijn veel disciplines en deze zijn breed verspreid over verschillende gemeenten. Door deze sporten gezamenlijk te promoten over de gemeentegrenzen heen willen we alle verenigingen met hun specifieke vechtportdiscipline optimale kansen geven om zich verder te ontwikkelen. Tegelijk groeit het besef dat we als stad of gemeente samen sterker staan door een nog breder en specifieker sportaanbod naar voor te brengen.
Quote Wouter Allijns, schepen van Sport, stad Kortrijk

In Zwevegem zijn heel wat succesvolle vechtsport-/verdedigingssportclubs actief. We zetten hun werking graag in de kijker tijdens de vechtsportdag enerzijds en via de overzichtsbrochure van het plaatselijk vechtsportaanbod anderzijds. We hopen op die manier de zoektocht van sporters te vereenvoudigen en de verschillende disciplines positief in beeld te brengen. Ze dragen immers rijkelijk bij tot het fysieke, mentale en sociale welzijn van hun leden. Een echte aanrader om eens langs te komen. Is het niet om zelf deel te nemen, dan misschien om de sierlijke, meesterlijke bewegingen bij demo’s te aanschouwen. Hartelijk welkom!
Raf Deprez, schepen van sport Zwevegem

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
Blokkestraat 29
Stad
8554 Zwevegem
Telefoon
0492 13 51 06
Contactgegevens