icon-balloon Zomerse rondleidingen in Kortrijk

Persbericht
Persberichttekst

Ook in augustus kan je met een van de gidsen van de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk mee voor een zomerse zaterdagwandeling.
Gidsenkring Kortrijk verzorgt elke zaterdag van juli en augustus een themarondleiding in Kortrijk voor individuele deelnemers.

Op zaterdag 30/07: Groen in de stad
Studies over de woonkwaliteit in de stad tonen aan hoe belangrijk de aanwezigheid van groen en parken is in een stedelijke omgeving. De laatste decennia heeft Kortrijk ook hierop ingezet. Samen met de gids wandel je langs grote realisaties, maar ook langs kleinere, soms verborgen groene plekjes.

Op zaterdag 06/08: Kortrijk ontdekken
Samen met de gids loop je door het historische centrum van de stad. Bezienswaardigheden zoals het stadhuis, het belfort, de Broeltorens, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het begijnhof liggen zeker op je pad. De gids vertelt over het Kortrijk van vroeger en nu. Veel moois in één wandeling!

Op zaterdag 13/08: Erop en eronder
Dit is een rondleiding voor wie geen schrik heeft van een trapje meer of minder. De gids neemt je mee in een middeleeuwse kelder en focust verder op de torens in de stad. Het hoogtepunt van deze wandeling is vast en zeker de beklimming van de Sint-Maartenstoren. De deelnemers worden op de torentrans beloond met een prachtig vergezicht!

Op zaterdag 20/08: Rara! Ridderspook
De deelnemers krijgen een spookverhaal te horen en moeten een raadsel oplossen: hoe heet de dolende Franse ridder die sinds 1302 in Kortrijk rondspookt? Dat proberen ze te achterhalen door de letters van zijn naam bijeen te zoeken. Deze letters liggen verspreid over de stad. Bij elke letter hoort een interessant verhaal en een leuke doe-opdracht. Welk deelnemersteam slaagt erin om alle opdrachten tot een goed einde te brengen?

Op zaterdag 27/08: Preus ip Kortrik
Ben jij zelf ‘preus ip Kortrik’ of wil je meer horen over het sappige Kortrijkse dialect? Dan kan deze wandeling jou zeker boeien. De gids neemt je mee door het centrum van de stad en praat honderduit over de oorsprong van bepaalde typisch Kortrijkse uitdrukkingen. Ook de bijnamen van de ‘Kortikzoans’ en de Kortrijkse specialiteiten komen aan bod. En de ‘buzze’, wat was dat ook alweer? Dit en nog veel meer verneem je in ‘Preus ip Kortrik’. ‘Me zien wel woa damme utkomn’.

Iedereen die belangstelling heeft voor deze begeleide wandelingen (duur: twee uur) is welkom.
We vertrekken om 14.30 uur aan de het belfort op de Grote Markt.

Deelnemen kost 5 euro per persoon, vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan in de toeristische dienst of via de website van Toerisme Kortrijk www.toerismekortrijk.be/nl/zien-en-doen-fietsen-wandelen-en-varen/stads…

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Els Germonpré
E-mail
els.germonpre@scarlet.be
Organisatie
West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk
Telefoon
+32468353839
Contactgegevens