icon-balloon Startnota G.R.U.P. “optimalisatie N8 in het Schelde-Leie Interfluvium”

Persbericht
Persberichttekst

De Vlaamse Regering heeft op de Ministerraad van vrijdag 15 juli jl. de startnota goedgekeurd voor het gewestelijk RUP waarmee de ontsluitingsweg voor het centrum van Heestert, het bedrijventerrein Trekweg Moen en Imog en voor het bedrijventerrein van Avelgem eindelijk concreet in zicht komt. Dit is het resultaat van een half jaar overleg in het planteam waarvan de gemeentebesturen van Avelgem en Zwevegem actief deel uitmaakten.

Een gewestelijk RUP betekent dat het Vlaamse Gewest aan het stuur van het ruimtelijk proces blijft en ook instaat voor de volledige financiering van het project. In de startnota worden twee mogelijke trajecten weerhouden die beiden vertrekken vanaf de Keiberg, richting de Zwarte brug en de Kraaibosstraat om vervolgens langs de Oeverlaan de N 353 in Bossuit te bereiken. Een belangrijk onderdeel is ook het herstel van de natuur ter hoogte van de huidige voorlopige ontsluiting van de Imogsite langs de Vaarttaluds.

Vanaf augustus start een brede informatiecampagne en op 27 september zal een infomarkt ingericht worden in het ontmoetingscentrum Tap te Moen alsook op 29 september in de Spikerelle te Avelgem. Indien alles verder volgens schema verloopt zou de eerste spadesteek nog in 2024 moeten kunnen geplaatst worden.

De gemeentebesturen van Zwevegem en Avelgem zijn bijzonder blij dat de samenwerking met de Ministers Zuhal Demir (Ruimtelijke Ordening ) en Lydia Peeters (Openbare Werken) en hun administraties zo vlot verloopt.

Zwevegem, 18 juli 2022
Marc Doutreluingne
Burgemeester Zwevegem

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Dienst Communicatie Zwevegem
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
blokkestraat 29
Stad
8550 Zwevegem Zwevegem
Telefoon
056 76 55 40
Contactgegevens