icon-balloon TEXtival 2022 knalt de Kortrijkse festivalzomer op gang

Persbericht
Persberichttekst

Weet je geen blijf met je knaldrang? Geen nood: op zondag 24 april beleeft de Kortrijkse Sint-Janswijk na twee jaar coronastilte eindelijk opnieuw zijn hoogdag dankzij TEXtival 2022 en de grote rommelmarkt.

Neem alvast je sambaballen en sla die laatste covidpluisjes uit je lijf, want TEXtival goes mariachi en zoekt de Mexicaanse zon op. TEX||MEX blijft evenwel het gratis ontdekkingsfestival op de Vetex dat de Kortrijkse (festival)zomer inluidt: veel sfeer, goede muziek, een paradijs voor kinderen, prachtige decoratie en lekkere home made falafel, chili con y sin carne of nacho’s. Kortom, deze gekende TEXtivalleske gezelligheid is opnieuw het Eldorado voor jonge gezinnen, muziekliefhebbers en andere vrijbuiters.

Op het programma staan niet minder dan 9 (inter)nationale bands (van Israël over Kenia tot Denemarken), een speeldorp met een gevarieerd en uiterst rijk scala aan activiteiten en circus- en theateracts (o.a. Villa iMagina, Circus Dodo, Saartje van de Stroate, Meandertaal) en uiteraard ook de grootste buurtrommelmarkt van de regio. (https://www.textival.be/programma.html)

TEXtival beseft echter maar al te goed dat we het creatief talent niet altijd ver moeten zoeken. Onder het motto ‘support you local artist’ ontwierpen vier lokale artiesten een exclusieve T-shirt die hun band met TEXtival of de Vetex aantoont. De TEX-shirts van de hand van Mich Decruyenaere, Hans Verbeke, Bert Lelieur, Buurtschool V-TEX en de Droomboom zijn 100% made in Tsjing Tsjang en zijn in beperkte oplage te koop. (https://www.textival.be/texmerch.html)

Meer uitgebreide informatie over de bands, het programma van het speeldorp en korte bio’s van de TEX-shirtontwerpers vind je op www.textival.be of in de persmap in bijlage. (Nog in bijlage: de affiche en een pdf van dit persbericht.)

De opbrengst van TEXtival gaat integraal naar de schoolwerking van Buurtschool V-TEX en een jaarlijks wisselend goed doel. Dit jaar is dat BOAS, een vzw die jongeren met een fysieke of mentale beperking leert zwemmen.

Wanneer: zondag 24 april, vanaf 10u30
Waar: VETEX-site, Sint-Jan, Kortrijk

Gratis!

tvv Buurtschool V-TEX en BOAS vzw
met de steun van Stad Kortrijk

Meer informatie, foto's, interviews:

Floor Vandewalle
0494/88.71.45
info@textival.be
www.textival.be
www.facebook.com/textival.sintjan

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Floor Vandewalle
E-mail
floorvandewalle@hotmail.com
Organisatie
TEXtival
Adres
Guldensporenlaan 16
Stad
Kortrijk
Telefoon
0494887145
Contactgegevens