icon-balloon Tentoonstelling Isabelle Bossuyt - André Demedtshuis Sint-Baafs-Vijve

Persbericht
Persberichttekst

Tentoonstelling Isabelle Bossuyt
André Demedtshuis - Sint-Baafs-Vijve (april 2022)

Kunstenares Isabelle Bossuyt (44) uit Wielsbeke exposeerde al in verschillende grote steden als New York, Parijs, Barcelona, Londen, Dubai, Miami, Venetië, Stockholm, Monaco … en werkt samen met buitenlandse galeries in o.a. Spanje, Nederland en Zwitserland. Haar schilderijen, een ode aan de vrouw in al haar facetten, vallen internationaal in de smaak en zijn bovendien zeer herkenbaar.
In de maand april kan u haar werk dichter bij huis komen ontdekken, want dan stelt ze voor de 7de keer solo tentoon in het André Demedtshuis te Sint-Baafs-Vijve. “Hier exposeren is altijd een beetje thuiskomen en de locatie op zich is al een bezoekje waard” citeert Isabelle. “In 2004 was ik er voor het eerst aanwezig en ik hou er enkel maar goeie herinneringen aan over. Hier kreeg ik ook voor het eerst de kans om mijn werk aan een ruimer publiek voor te stellen en het blijft absoluut één van mijn favoriete ruimtes om te exposeren.”
Isabelle Bossuyt volgde aanvankelijk les aan de Kunstacademie te Tielt en studeerde later af als Meester in de Beeldende Kunst aan Sint-Lucas te Gent. Na een carrière als textielontwerpster in een West-Vlaamse kmo besloot ze in 2008 voluit voor haar passie te gaan en richtte ze Spherebox in Wielsbeke op. In deze woonwinkel annex galerie kan men terecht voor exclusieve decoratie, meubels en kunst en heeft ze ook haar eigen atelier.
Isabelle over haar werk: “Telkens opnieuw is het een zoektocht naar de juiste figuur op het juiste formaat van doek en in de juiste kleuren … voor mij is het heel belangrijk dat deze 3 elementen harmonieus aanvoelen.”
“Specifiek voor deze tentoonstelling heb ik ook een aantal werken gemaakt rond het thema vlas. Mijn grootvader was actief in de vlasstiel waardoor ik hierover als klein meisje vaak hoorde vertellen. Toen ik afgelopen zomer een aantal vlasvelden prachtig in bloei zag staan kreeg ik inspiratie om hierrond een reeks schilderijen te maken. Aangezien het André Demedtshuis te midden de vlasstreek ligt kon ik mij geen betere locatie indenken om ze hier voor het eerst te exposeren.”
Leuk weetje, volgende maand zal er ook werk van Isabelle tentoongesteld worden tijdens de prestigieuze Biënnale van Venetië.

De tentoonstelling in het André Demedtshuis te Sint-Baafs-Vijve loopt van zaterdag 2 april tem. zondag 1 mei 2022. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur. (Sint-Bavostraat 19 – 8710 Sint-Baafs-Vijve)
Meer info kan u ook vinden op haar website: www.isabelle-bossuyt.be.

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Isabelle Bossuyt
E-mail
isabelle@spherebox.be
Adres
Rijksweg 224
Stad
8710 Wielsbeke
Telefoon
056664507
Contactgegevens