icon-balloon De Tuin van Adem en Eten bekroond met de publieksprijs op de Matexi Award

Persbericht
Persberichttekst

De tuin van Adem en Eten in Zwevegem was genomineerd voor de Matexi Award die op 16 november 2021 uitgereikt werd. 120 dossiers werden ingediend en de jury stuurde er 20 naar de finale, zijnde 10 genomineerden voor de categorie lokale besturen en 10 voor de categorie plaatselijke groepen en buurtbewoners.

De fel beheerde Matexi Award, uitgereikt na een brede en deskundige jurering met medewerking van het VVSG, bekroont succesvolle en beloftevolle projecten op wijk- en buurtniveau zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië. Alle projecten zetten in op meer verbondenheid tussen buurtbewoners en op een betere, lees ook groenere, leef- en woonomgeving. De Matexi Award was dit jaar aan zijn 5de editie toe en de gemeente Zwevegem had hiervoor het project van “De tuin van Adem en Eten” gelegen in Sint-Denijs ingestuurd.

De tuin van Adem en Eten is een moedig en ambitieus project dat getrokken wordt door 12 inwoners van Sint-Denijs, op basis van een initiatief van Leiedal en van de gemeente Zwevegem. Het project wordt ook ondersteund door ervaren organisaties zoals VZW Veld, Natuurpunt Zwevegem en stadslandschap Leie en Schelde.

De Intercommunale Leiedeal besliste immers in 2019 om – in samenspraak en in samenwerking met het gemeentebestuur van Zwevegem – 1 hectare woonuitbreidingsgebied niet te ontwikkelen maar integendeel te herbestemmen voor een duurzaam en innovatief open ruimte project. De tuin van Adem en Eten is feitelijk een voedselbos in opbouw aan de rand van de kern van Sint-Denijs. Het wordt een sociale, educatieve en zeer toegankelijke plek waar in de toekomst ook workshops zullen georganiseerd worden. Er komen in de toekomst uiteraard ook plukdagen en educatieve initiatieven.

Het project van de tuin van Adem en Eten behaalde met ruime voorsprong de publieksprijs in de categorie “Lokale besturen”. De publieksprijs wordt beschouwd als een mooie erkenning en waardering voor het gedurfde project. De gemeente Zwevegem was vertegenwoordigd door de burgemeester Marc Doutreluingne en door Kristof Vromant, schepen van groen die de prijs en de bloemen mochten ontvangen uit handen van Herman Van Rompuy, ere-gast op het evenement.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Communicatie
E-mail
communicatie@zwevegem.be
Adres
blokkestraat 29
Stad
8550 Zwevegem Zwevegem
Telefoon
056 76 55 40
Contactgegevens