icon-balloon Desselgem komt uit zijn kot.

Persbericht
Persberichttekst

Het openbare leven kreeg het voorbije anderhalf jaar rake klappen. Zo ook in Desselgem. De Coronacrisis gooide roet in het eten bij verenigingen, horeca en winkels. Nu er stilaan terug een einde aan de Corona-tunnel te zien is, wil het Desselgemse Feestcomité helpen om het Desselgemse sociale, culturele, en commerciële leven terug volop op gang te brengen. Daarom lanceren ze een actieweekend onder de naam 'Desselgem, KOM UIT UW KOT', ludiek afgekort tot #KUUK.

"We proberen zoveel mogelijk Desselgemnaren te stimuleren om in dat weekend buiten te komen. Om te winkelen, te sporten, de horeca te bezoeken, samen te komen met een vereniging of met vrienden, noem maar op. Verenigingen of winkels zijn vrij om zelf in dat weekend een KUUK activiteit of actie op te zetten. Wij hoeven er niks voor terug," aldus Dimitri Wullaert van het Feestcomité, "Een soort extra dag van de klant. Wel vragen we dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt, en zich aan de dan nog geldende Coronaregels houdt. De reacties zijn alvast positief. De mensen beseffen meer dan ooit dat het lokaal shoppen en het deelnemen aan het verenigingsleven een van de peilers is van een levendige gemeente."

Het feestcomité zorgt via diverse kanalen voor promotie, en zal in het weekend zelf ook actief deelnemen en een wedstrijd organiseren. Ze zochten daarvoor samenwerking met de twee actiefste Desselgemse Facebookgroepen, 'Je bent van Desselgem als je...' en 'Desselgem.net'. Wie dat wil kan op sociale media een foto zetten van zichzelf bij zijn favoriete vereniging of in zijn favoriete winkel, met de tag #KUUK erbij. Zo zal het Feestcomité er de origineelste foto's uitpikken en de betrokkenen van een waardebon voorzien.

Of het een jaarlijkse actie wordt, dat weten ze nog niet. "We zullen achteraf zien wat het teweegbracht," reageert Bart Neirynck van het Feestcomité. "November is sowieso een donkere maand waarin in feite weinig te doen is, dus misschien is dit een ideaal bruggetje naar de feestdagen in december, en daarna dan onze eigen Apéro Ski op 22 januari 2022. Misschien is het ook een ideale gelegenheid voor de Desselgemnaar om lokaal de kerstboodschappen en -bestellingen al te doen. En wie weet doen de Sint en de Kerstman reeds hun eerste inkopen voor de Desselgemse kinderen bij onze lokale handelaars," tipt Bart nog.

Het #KUUK weekend gaat door van 19 tot en met 21 november 2021. Deelnemen is uiteraard gratis. De boodschap is vooral: kom buiten en geniet van het Desselgemse leven.

Persbericht Type
Datum
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Bart Neirynck
E-mail
bart@desselgem.be
Organisatie
Feestcomité Desselgem
Telefoon
+32499983124
Contactgegevens