icon-balloon PERSBERICHT: Beroep moskee ontvankelijk verklaard

Persbericht
Persberichttekst

PERSBERICHT: Beroep moskee ontvankelijk verklaard

Persbericht 2018-2024 nr. 88 – maandag 30 augustus 2021

Wouter Vermeersch: “Nu wij juridisch alles uit de kast halen om dit waanzinnige project tegen te houden, gaan wij ook politiek de druk verder opvoeren. Het is tijd om opnieuw op straat te komen!”

BEROEP MOSKEE ONTVANKELIJK VERKLAARD

Het beroep van Vlaams Belang tegen de Kortrijkse megamoskee werd ontvankelijk verklaard. In Kortrijk liggen plannen op tafel voor de grootste moskee van Vlaanderen (5.201 m2). De rechts-nationale partij beraadt zich nu over een nieuwe betoging in Kortrijk.

Het betreft een aanvraag door de Kortrijkse moskeegemeenschap (‘Atakwa’ genaamd) tot “Realisatie van een religieus en cultureel centrum via een functiewijziging, gevelwijziging en verbouwing van een bestaand handels- en kantorencomplex (voormalige Bio-Planet vestiging)” aan de Brugsesteenweg te Kortrijk. Er werden dankzij Vlaams Belang ruim 825 bezwaren ingediend tegen de vergunningaanvraag voor de moskee, maar deze werden door het Kortrijkse stadsbestuur zo maar van tafel geveegd. Wouter Vermeersch, fractieleider van Vlaams Belang in Kortrijk: “Het stadsbestuur van Kortrijk is over deze moskee rechter en partij tegelijk. Daarom hebben wij geen seconde geaarzeld om onmiddellijk in beroep te gaan bij de provincie."

Wouter Vermeersch: “Op 27 augustus 2021 heeft de deputatie van de provincie West-Vlaanderen dat beroep van Vlaams Belang volledig en ontvankelijk verklaard. De deputatie beschikt nu over 120 dagen om een beslissing te nemen over dit beroep. Op 23 november 2021 zal een hoorzitting plaatsvinden in het Provinciehuis te Brugge. Momenteel worden de vereiste adviezen in deze beroepsprocedure ingewonnen ter voorbereiding van het verslag van de provinciale omgevingsambtenaar. De vermoedelijke datum beslissing van de deputatie wordt verwacht net voor Kerstmis.” (n.v.d.r. 23 december 2021)

In mei 2018 betoogden al ruim 400 mensen tegen de komst van wat, met ruim 5.000 vierkante meter, de grootste moskee van Vlaanderen moet worden. Het ging om buurtbewoners, gesteund door sympathisanten en militanten van Vlaams Belang en Voorpost. “Ook nu bekijken wij de mogelijkheden om een nieuwe betoging te organiseren. Als het aan Vlaams Belang ligt, komt daar geen moskee en wij zullen daar kosten noch moeite voor sparen. De buurt en de Kortrijkzanen kunnen blijven op ons rekenen!”, besluit een strijdvaardige Vermeersch.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens