icon-balloon PERSBERICHT: Actie – Kortrijk blijft van ons!

Persbericht
Persberichttekst

PERSBERICHT: Actie - Kortrijk blijft van ons!

Persbericht 2018-2024 nr. 86 - zaterdag 3 juli 2021

Fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Kortrijk is een Vlaamse stad en dat moet zo blijven!”

ACTIE – KORTRIJK BLIJFT VAN ONS!

BIJLAGE: Foto actie Kortrijk blijft van ons!

Vlaams Belang Kortrijk hield zaterdag een korte, symbolische actie in het historisch hart van Kortrijk met de duidelijke boodschap: “Kortrijk blijft van ons!”. Fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch hield er een korte toespraak. Het was meteen ook een opwarmertje voor de nationale strijdmeeting van de Vlaams-nationale partij op 10 juli in het Begijnhofpark. Heel wat kopstukken en vele honderden leden en sympathisanten zullen dan afzakken naar de Guldensporenstad.

De toespraak is te herbekijken via:
www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/videos/4141190362642126

ROEP VOOR BEHOUD GRACHT EN HISTORISCHE MUUR GULDENSPORENSLAG

De actie van afgelopen zaterdag ging niet toevallig door in de schaduw van de historische Onze-Lieve-Vrouwekerk en Graven(-Van-Vlaanderen-)Kapel. Recent ontstond ophef in Kortrijk omdat een gracht moest wijken en een historische muur van de Guldensporenslag een zitbank zou worden. “Het is maar na de kritiek en de interpellatie van het Vlaams Belang dat het stadsbestuur toch bereid is om die plannen aan te passen. En daarom komen we hier opnieuw samen, om druk te blijven zetten op dit dossier. Een dossier dat trouwens symbool staat voor het gebrek aan respect voor onze Vlaamse cultuur en eigenheid bij de politici in het stadhuis. Ons erfgoed moet worden bewaard. Kortrijk blijft van ons!”, aldus een vastberaden Vermeersch.

NATIONALE STRIJDMEETING ‘VLAANDEREN VRIJ’

“Binnenkort is het 11 juli, onze Vlaams-Nationale feestdag. Op die dag is het belangrijk dat we tonen dat dit land van ons is, dat we nog steeds vrije burgers zijn en dat we opkomen voor die vrijheid en onze identiteit. Maandenlang hebben de paars-groene partijen ons opgesloten, al onze bijeenkomsten verboden. Wij laten ons niet langer opsluiten en al zeker niet muikorven. Daarom verzamelen we met de ganse partij op 10 juli en dat niet toevallig in Kortrijk”, besluit Vermeersch.

Afspraak zaterdag 10 juli van 14 tot 17 uur in het Begijnhofpark te Kortrijk. Er zal een ruim aanbod zijn aan animatie, standjes, eetkraampjes en nog belangrijker: partijvoorzitter Tom Van Grieken zal er de 11 juli-boodschap van de rechts-nationalistische partij geven, geflankeerd door Kamerleden Barbara Pas en Wouter Vermeersch, die eveneens zullen spreken.
Inschrijven is verplicht en nog steeds mogelijk via vlaamsbelang.org/kortrijk.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens