icon-balloon PERSBERICHT: 15 procent meer klachten bij Stad Kortrijk

Persbericht
Persberichttekst

Persbericht 2018-2024 nr. 71 - donderdag 4 februari 2021

15 PROCENT MEER KLACHTEN BIJ STAD KORTRIJK

BIJLAGE: Antwoord klachtenbehandeling aan Wouter Vermeersch

In 2020 kwamen er 129 klachten binnen bij de interne klachtenbehandelaar van stadsdienst 1777 in Kortrijk. Twintig klachten handelden niet over de stedelijk dienstverlening en werden extern doorgespeeld. Voor de resterende 109 klachten werd intern een oplossing gezocht. In 2019 waren er nog 94 interne klachten, een stijging met ruim 15 procent. Dat blijkt uit een vraag van Kortrijks fractieleider en volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

Wouter Vermeersch: “In 2020 kwamen er via de stadsdienst 109 interne klachten binnen. Ze gaan hoofdzakelijk over Parko, onverzorgde openbare plaatsen of zwerfvuil. Veertien klachten zijn, nadat alle interne mogelijkheden waren uitgeput op het bureau van de ombudsman beland.”
‘Parko’ en ‘net & groen’ staan garant voor elk 20 procent van de klachten. ‘Onthaal en burgerzaken’ en ‘publieke ruimte’ voor respectievelijk 16 en 14 procent.

Kortrijk werkt samen met de Vlaamse Ombudsdienst. Vermeersch: “Wie niet tevreden is over de afhandeling van een melding of het ontvangen antwoord, kan steeds gratis beroep doen op de bemiddeling van de Vlaamse ombudsman Bart Weekers. Deze klachten en de oplossingen zullen worden opgenomen in het jaarverslag van de ombudsman dat binnenkort wordt gepubliceerd. Dat zullen wij uiteraard nauw opvolgen in de gemeenteraad want voor ons blijft het gescheiden sportaanbod in Kortrijk een struikelblok.”

Vlaams Belang Kortrijk heeft zelf ook een klacht ingediend bij de ombudsman in het kader van de meisjeswerking van stadsvzw AjKo. Vermeersch: “Er is geen enkel gelijkaardig aanbod voor jongens in Kortrijk. Mannelijke leden en mannelijke trainers worden door de stadsvzw expliciet genoemd in het jaarverslag en geweerd. Bovendien storen wij ons aan het feit dat een stadsorganisatie mee religieuze en religieus-geïnspireerde activiteiten zoals Iftar-maaltijden, gescheiden vrouwensport en boerkini-zwemmen organiseert en cultiveert. AjKo heeft tot doel zich te richten tot kwetsbare jongeren. In het jaarverslag vonden wij echter geen enkele, maar dan ook geen enkele, activiteit terug voor kinderen of jongeren met een beperking. AjKo voldoet dus duidelijk niet aan de zijn missie en doelstellingen als het over jongeren met een beperking gaat.”

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Wouter Vermeersch
E-mail
woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie
Vlaams Belang Kortrijk
Stad
Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon
0485/66.07.80
Contactgegevens