icon-balloon Inzamelactie ten voordele van vluchtelingen door familie Vandeginste-Pinoy

Persbericht
Persberichttekst

Het grote (pleeg)gezin van Henk Vandeginste en Nathalie Pinoy blijft tijdens deze Corona-winterperiode niet bij de pakken zitten en bundelt de krachten.
Door de jongste zoon Ayran die wat kampeerspullen verzamelde groeide het plan, na een korte oproep in de familie Whatsappgroep vzw Vandeginste om een inzamelactie te doen van warme kledij, dekens, tenten en zeilen ten voordele van vluchtelingen.
Henk zelf had reeds ervaring door het werken met vluchtelingen begin jaren '90 in Westende en Gent in twee Rode Kruis opvangcentra voor vluchtelingen.
Ook werd 5 jaar geleden bij de eerste vluchtelingencrisis in Calais en Sijsele materiaal op De Warande ingezameld. de gezinsbal ging aan het rollen en het collectief engagement groeide. De eigen kinderen die nog thuis wonen, Ayla, Ayran en Zaya en pleegdochter L, evenals de andere gezinsleden die niet meer op het Warande-domein wonen, Aysel en Yoshi staken mee hun schouders onder deze familie-actie. Ook de respectievelijke partners Geoffrey, Amber en Isaac sloegen de handen in elkaar.
Een rode draad van gezinsengagement in deze moeilijke en koude, natte winterperiode om een solidaire en hartverwarmende inzamelactie op poten te zetten werd een feit.
De Warande (team, vrijwilligers en Waranderaad) werd bereid gevonden om als inzamelpunt te fungeren.
Ook de vzw Belgium Aid uit Heule (o.a. met Carlo Herpoel) werd bereid gevonden om deze sociale korte-ketenactie logistiek mee te ondersteunen en de massaal ingezamelde goederen tussen 15 december en 25 december aan de vluchtelingen ter plaatse te bedelen.
Wat promotie via sociale media en medialab Quindo zette heel veel in actie.
Zo kwamen heel veel individuele sympathisanten uit het brede netwerk van de familie Vandeginste-Pinoy warme winterkledij, dekens en slaapzakken en tenten binnenbrengen.
Ook spontane inzamelacties via Speelpleinwerking Wasper, Chiro Tsjoef, Pleegzorgcafé Regio Kortrijk, De Levensboom, KSA Pius X, vzw De Korf, collega's van de Stad Kortrijk, buren van de Heirweg, de ouderraad van een Harelbeekse school, Fluvius, een groepering uit Brasschaat "Helpen Helpt" en vele andere leidden tot een verbluffend eindresultaat.
De familie Vandeginste-Pinoy is hiermee niet aan hun proefstuk bezig.
In 2017 organiseerden zij de actie DE WARMSTE (K)WEEK, naar aanleiding van de 25ste huwelijksverjaardag van Nathalie Pinoy en Henk Vandeginste ten voordele Pleegzorg West-Vlaanderen.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Henk Vandeginste
E-mail
henk.nathalie@telenet.be
Organisatie
De Warmste Week-actie Familie Vandeginste-Pinoy
Adres
Warande-domein Ringlaan 30 a
Stad
8501 Heule - Kortrijk
Telefoon
+32473862851
Contactgegevens