icon-balloon Minister Weyts investeert € 51.517,73 in Vrije Basisschool Bergop in Anzegem.

Persbericht
Persberichttekst

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 51.517,73 euro in de Vrije Basisschool Bergop in Tiegem. “Elk kind heeft recht op onderwijs in functionele en duurzame schoolgebouwen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “In bijzondere tijden moeten we blijven investeren in onze onderwijskwaliteit en dus ook in een kwaliteitsvol onderwijspatrimonium.”
Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Anzegem ten goede.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 51.517,73 in de Vrije Basisschool Buitenschool Bergop in Tiegem. Concreet gaat het om de vervanging van oude ramen en deuren. We kunnen die investering die onze minister opnieuw doet in het onderwijs in Anzegem alleen maar toejuichen en stellen alles in het werk dat hij dat in de toekomst ook zal blijven doen’, aldus de voorzitter van de gemeenteraad Koen Tack (N-VA).
”Leerlingen, leerkrachten en ouders begrijpen sinds de uitbraak van de coronacrisis nog beter hoe ontzettend belangrijk scholen en klassen zijn”, zegt Weyts. “We moeten dan ook volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. Je kan niet investeren in onderwijskwaliteit als je niet tegelijkertijd investeert in de kwaliteit van de onderwijsinfrastructuur.”

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Koen Tack
E-mail
koentack@telenet.be
Adres
Edgar Tinelstraat 8
Stad
8570 Vichte
Telefoon
0479277877
Contactgegevens