icon-balloon Dance4friends heeft zin om te dansen!

Persbericht
Persberichttekst

Begin maart dit jaar was het bestuur van vzw Dance4friends in haar maandelijkse vergadering een hele lange agenda aan het afwerken. De club zou haar 5-jarig bestaan in volle glorie vieren: een optreden over 2 dagen van alle 180 kinderen van Young Dance4friends, een slotfeest voor de 150 leden van Dance4friends, en later op het jaar een verrassingsreis en een korte cursus Mambo. Maanden voorbereiding en op enkele dagen moest alles afgeblazen worden, 6 weken voor het einde van het seizoen. Ook het Promsbal van het atheneum en enkele communiefeesten die gepland waren, gingen niet door… Het werd heel stil in de zaal.
Dan zat iedereen thuis, hier en daar werden tafels en stoelen opzij geschoven om de laatst geleerde danspasjes niet te vergeten. Enkele lesgevers stuurden online dansfilmpjes door. Gelukkig kwam er na 3 lange maanden een versoepeling waardoor vanaf half juni de verloren lessen ingehaald werden, met de nodige afstand, met handgels en gescheiden in- en uitgangen enz… Alleen lessen, nog geen zaterdagse oefenavonden. 90 % van de cursisten kwam terug, allemaal blij om elkaar terug te zien. Net voor het einde van het schooljaar werd nog snel de publiciteit voor de nieuwe inschrijvingen van kinderen en jongeren opgestart, en met succes. En dan kwam de vakantie en de tweede golf…
Na 15 augustus kwamen de laatste inhaallessen weer op gang. Er is een demonstratienamiddag ‘Zin om te dansen’ op ‘Avelgem zomert’ op 23 augustus. Er zijn opendeurdagen gepland voor zaterdag 5 september en zondag 20 september. En de kalender voor het zesde seizoen is klaar, met zaterdagse oefenavonden ‘onder voorbehoud’. Aan feesten wordt al lang niet meer gedacht, maar de club doet zijn best om te overleven. Ze gaat weer op zoek naar nieuwe mensen voor Koppeldansen, Fundance en Zumba op woensdagavond, en voor Cubaanse salsa op vrijdagavond.
In Weetikveel’ op Radio 1 had men het onlangs over dansen als ultieme gezondheidstip, want dansen betekent lichaamsbeweging, goed voor het sociaal contact, geheugentraining en de beste manier om te ontspannen! Maar iedereen vraagt zich af: Komt het nog goed? Wanneer zullen we weer allemaal, samen en gezond, mogen dansen?
Het zou natuurlijk ook helpen als er duidelijke corona-maatregelen voor sport, jeugd, cultuur... zouden zijn Laat je DANS!stem horen op https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/de_vlaamse_overheid_dui…

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Pol Ostyn
E-mail
Pol.Ostyn@telenet.be
Adres
Deerlijkstraat 3
Stad
8570 Vichte
Telefoon
056779319
Contactgegevens