icon-balloon Weyts investeert € 101.831,17 in de ‘Vrije Basisschool’ Anzegem.

Persbericht
Persberichttekst

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 101.831,17 in de Vrije Basisschool, Kerkstraat 91 in Anzegem. Het geld wordt gebruikt voor de verbouwing en de renovatie van de voorgevel. “Deze investering is heel welkom”, zegt de voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad Koen Tack van N-VA-Anzegem. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van de Vrije Basisschool”.
Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.
Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.831,17 in de Vrije Basisschool in Anzegem. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school de muren isoleren en deze wind- en waterdicht maken door het aanbrengen van panelen.
“Hier is echt nood aan”, zegt Koen Tack van N-VA-Anzegem. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente”.
In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-Anzegem is heel blij dat de minister ook denkt aan de ‘Vrije Basisschool’, besluit Frederik Cardon, voorzitter van N-VA Anzegem.

Persbericht Type
Datum
Regio
Persbericht
Contactgegevens
Naam
Koen Tack
E-mail
koentack@telenet.be
Adres
Edgar Tinelstraat 8
Stad
8570 Vichte
Telefoon
0479277877
Contactgegevens